Fiskburgare a la Mannerström

Strömavbrott i stormvindarna var tydligen inte något som bara drabbade familjen Zäll. Dock hann vi precis fixa allt vi behövde innan strömmen gick. Först kom någon form av stress… Vad gick nu åt skogen? Hade vi diskmaskinen igång? Är maten klar? Är det något vi skulle se på tv? Näe… Allt var lugnt. Maten var klar, diskmaskinen var klar, tv’n var som vanligt helt ointressant. Glädje! Let eat! 🙂

Fiskburgare a la Mannerström

4 portioner

400 g torskfärs
200 g laxfärs
1 knippe finskuren gräslök
2 äggulor
1 msk sweet chilisauce
smör till stekning
salt & peppar
Till servering:
4 hamburgerbröd
salladsblad eller späda rödbetsblad
1 liten rödlök
tomat
räksallad (Se nedan)

Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Forma fyra stora burgare. Stek dem i rikligt med smör i en het stekpanna 3-4 minuter på varje sida tills de fått fin färg och är färdiga.

Grilla bröden som hastigast och lägg på salladsblad, fiskburgare och rödlök i rungar. Toppa med en rejäl klick räksallad.

Räksallad

100 g skalade räkor
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
2 msk fint skuren dill
2 msk fint skuren gräslök
salt & peppar

Blanda först ihop alla ingredienser förutom räkorna. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ned räkorna och låt dra i kylskåp i några timmar.

I kockens glas: Brooklyn East IPA (1688)
I kockens öra: TAW – Sena Tåg

God fredagsmiddag kära vänner! Ses på bokbloggen. Italienska viner är ämnet!

Du kanske också gillar

  1. Anna

    finns denna med i Mannerströms finfina kokbok kanske? som jag har i bokhyllan men alltför sällan nyttjar tyvärr? ska i alla fall göra denna rätt med hjälp av ditt recept, verkar jättegott 🙂

  2. lyxlagat

    Tjena,
    Ja, den fins med i boken Husmanskonst, men jag rekommenderar att du kikar igenom alla herrns böcker. Det är otroligt, otroligt fina recept! Glädje! 🙂
    /Frederik

  3. Anna

    har två böcker med herr M, får nog ta mig i kragen och kika igenom recepten 🙂 tack för ditt svar.

  4. lyxlagat

    Ta ett bra tag i kragen och kör. Du lär inte bli besviken! 🙂
    //F