Snittar, snittar, snittar…
Denna vecka kan ses som en ”snitt-special”… Vi hade snittmaraton här i lördags. Jag tänkte att jag skulle bjuda er på alla recept så ni kan ställa till med en liknande buffé en vacker dag…
I fredags åt vi Maries barndomsrätt som bestod av ris, räkor, vit sparris, bearnaisesås & ost. Det låter flottigt, men det var faktiskt gott.
Rökta räkor med citron- & kumminost
200 g rökta räkor
100 g färskost
1/2 msk hel kummin
1/2 citron
1 msk hackad dill
Salt och peppar
Finncrisp (Hårdbröd)
I kockens glas: Aberlour 10 Years (nr 501)
I kockens öra: Elvis – Promised Land
En riktigt fin whisky och en ruggigt bra låt! Lycka! 🙂
Rör ihop färskosten med kummin, pressad citron och dill. Smaka av med salt och peppar.
Bryt munsbitar av finncrisp, bre på osten och toppa med en rökt räka. En dillvippa på toppen är fint.
Glädje!!
//Frederik
millan
God kväll!
Du är grym på att göra snittar 🙂
Hoppas Du skriver ner några fler snittrecept som man ser på den härliga bilden!!
Ettt glas champagne och dina snittar 😉
Ja, det slår mycket vill jag lova!
Hurra för att Du finns!
Kram/Millan
frederik
Haha! Hurra, hurra! 🙂
Fler recept kommer under veckan, jag lovar!
//F
Tre tjejer i köket » Tips! Tema snittar hos Lyxlagat
[…] Rökta räkor med citron- & kumminost […]
Tre tjejer i köket » Tips! Tema snittar hos Lyxlagat
[…] Rökta räkor med citron- & kumminost […]