Päron- & mozzarellasallad
Sommaren kan nästan, nästan anas när man finner lä och en molnfri himmel gör att solen utan problem kan kika ner på en där man står och jobbar i trädgården. Ljuvligt.
Gungstol till altanen är inskaffad liksom tre rejäla bokhyllor. En bokhylla är helt vigd åt kokböcker och mattidningar vilket är en lyx som vi inte fick plats med på skutan. Inom en snar framtid kan jag sitta på altanen och bläddra mig igenom livets godaste böcker. Magi!
Kolla in min bokblogg som idag skriver om veteöl.
Här kommer ett otroligt fint recept som passar solskenet. Njut kära vänner, njut!
Sommarsallad med persika och mozzarella
4 portioner
4 goda grova surdegsbröd
1 ask ruccola ca 100g
2 st mozzarella
2 pkt parmaskinka
3 päron
1 citron
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar
I kockens glas: Bestheim Crémant d’Alsace Brut Rosé (nr 7419)
I kockens öra: Elvis – King Creole
Skölj rucolan väl. Lägg den i en stor skål. Riv ner mozzarellan i stora munsbitar. Gör detsamma med all parmaskinka.
Skölj päronen och skär dem i mindre bitar. Pressa sedan över citronen, ringla över olja och krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Vänd varsamt runt och servera sedan direkt med ett gott bröd och ett glas vitt.
Helt overkligt gott! Glatt liv kära vänner!
Malin.T
Visst är det underbart! Solen och värmen får det att spritta i kroppen och man känner energin återvända. Vilken underbar sallad, den får vi prova till helgen, mums!
Alexander
Gott och fräscht!
Frederik, har du koll på en bra brännare för creme caramel och andra småkonstverk man vill göra med maten?
/A
http://www.maxiander.se
frederik
Tjena Alexander,
Jag tycker Turboflames brännare är bäst. Faktiskt så snygg så att den är bäst bara därför. (Den fungerar givetvis bra också…) 🙂
Klicka här för att ta en närmre titt på den.
frederik
Hej Malin,
Testa salladen, den är riktigt, riktigt god! 🙂
//Frederik