Potatissoppa med vitlöksfrästa musslor
Kolla vad vi hade sparat i frysen sedan vår tid på skutan. Perfekt nu då vi inte har allt kök uppe och inte heller allt för mycket tid att laga mat eftersom det renoveras ungefär 23 timmar per dygn.
En glädjande och värmande soppa sitter som en smäck då!
Förresten, idag tror jag nog min nya bok ska släppas… Lyxlagat På Grillen!!! Tjohooo! 😀
Kolla gärna in bokbloggen som i veckan har boken Öl – Kunskap ger mersmak som veckans bok. Idag är där ett veteöltips…
Potatissoppa med vitlöksfrästa musslor
4 portioner
500 g potatis
1 purjolök
2 msk smör
1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 stor burk musslor 450 g
2 dl lätt crème fraiche
1 bunt finhackad bladpersilja
2 klyftor vitlök
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Arthur Metz Gewurztraminer (nr 5249)
I kockens öra: Carla Bruni – Raphaël
Skala och dela potatisarna i mindre bitar och skölj och strimla purjolöken finfint.
Kunglig låt av presidentfrun Bruni. Franskt & magiskt!
Fräs lök och potatis i hälften av smöret. Tillsätt sedan buljongen och spadet från musslorna. Koka försiktigt under lock i cirka 10 minuter. Känn på potatisarna med sticka. Det ska vara helt klara.
Mixa soppan slät med en mixerstav och blanda därefter ner crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fräs musslorna i det kvarvarande smöret. Finhacka vitlökarna och strö över dem tillsammans med persiljan.
//Frederik
Matbloggen
Så gott !! 🙂
Jag har en ny MATBLOGG, allt från lättlagade middagar, krämiga kladdkakor till nyttigt hembakat bröd. Kolla gärna in den om du har tid :
http://min-matblogg.blogspot.com/