Cajungrillat på akterdäck
Akterdäcket är färdigbyggt. Otroligt skönt att få det klart innan jag och Marie åker på semester. Som jag tror att jag nämnt tidigare så har vi även köpt en ny, lite mindre grill. Premiärgrillningen skedde igår.
Varannan halvtimme stekte solen riktigt hett och varannan halvtimme så öppnade sig himlen och regnet vräkte ned, men vi hann iallafall grilla och äta på akterdäck utan regnavbrott. 🙂
Heta Cajunkryddade Lax- och räkspett och grillad potatis
4 portioner
400 g benfri laxfilé
100 g räkor (skalade)
100 g mango
1 gul lök
600 g färskpotatis (Kokt, kall)
2 dl Kesella
3 msk Sweet Chili
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 citron
Olivolja
Cajun kryddmix
1/2 gul lök
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar (mald)
3 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
Gör den underbara maten så här:
Börja med cajunkryddan. Hacka löken mkt fint. Tillsätt alla kryddor och mortla hårt till en fin massa. Ställ åt sidan.
Rör ihop kesella med saften från en citron, sweet chili, socker och salt. Ställ svalt till servering.
Tänd grillen, öppna det sprudlande ölet Red Stripe och fundera på hur underbart livet är. Lyssna in er på Alldeles lagom med Peps Persson.
Skär lax och mango i kuber och varva lax, räkor, mango och gul lök på spett. Använder ni träspätt så skall dessa blötläggas minst 20 minuter först. Trä även upp kall, kokt potatis på spett.
Rubba försiktigt in alla spett med den heta Cajunkryddmixen.
Grilla spetten på en het grill till perfektion. Servera med den väl kylda såsen och ett gäng iskalla öl. Maten fungerar så klart även på en grillbuffé.
Lycka till kära vänner!
//FZ