Ångad spätta med rotsakspytt

Ångad spätta med rotsakspytt

Varje år i november då jag fyller år så får jag i present av min underbara fru 2 biljetter till båtmässan & matmässan som går samtidigt. Bra mix av mässor om du frågar mig. 🙂

Senast så skrev jag upp mig på en maillista för att få nyhetsbrev från Allt om mat. Mycket har hänt sedan dess, men jag blir fortfarande lika glad varje gång det dyker upp ett mat-mail i inkorgen. Här kommer ett recept som är klart inspirerat av ett Allt om mat recept.

Ångad spätta med rotsakspytt

2 portioner

400 g rödspättafiléer
2 palsternackor
2 morötter
1 fänkål
1 stor gul lök
1 näve färsk mejram
1 citron
2 msk strösocker
2 msk balsamvinäger
2 dl vatten
1 msk viltfond
maizena
Rapsolja
Salt & peppar

Smält försiktigt sockret i en tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen så fort sockret börjar få brunaktig färg. Slå på vinäger, fond och vatten. Det fräser till rejält, var beredd på det.

Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda.

Koka upp lättsaltat vatten till rotsakerna. Skala och tärna morot och palsternacka. Koka i ca 4 minuter. Ansa och tärna fänkålen. Hacka löken och blondera den och fänkålen i en stekpanna med lite rapsolja. Efter 3-4 minuter kan ni lägga i rotsakerna och finhackad mejram. Salta och peppra.

Salta, peppra och pressa en halv citron över fiskfiléerna. När pytten börjar bli klar, dra ner temperaturen till svag och placera fisken ovanpå pytten. Täck med folie och låt stå tills fisken är klar. Ca 8-10 minuter. Fisken är klar när den är vit rakt igenom. Jag fräste på fisken i lite olja för att ge den lite färg. Inget måste…

Smakar med ett glas italiensk romantik. Finns att köpa på systemet för blott 89 riksdaler.

Smaklig måltid kära vänner!

Här är förövrigt originalreceptet från alltommat.se…

//FZ

Du kanske också gillar