Vörtbrödssnitt med stilton & äpple

Jag har fått i uppdrag att ta fram ekologiska ”gröna” julrecept som ska passa fint med det ekologiska vinet Las Moras Reserva Chardonnay och idag är det äntligen dags för mig att publicera mitt första av tre bidrag. Nedan bjuds en riktig smakbomb som enligt mig smakar väldigt mycket jul, men samtidigt är spännande och nyskapande. Söta äpplen, jordiga solrosskott och krispigt syrlig selleri blandas med kraftigt salt Stiltonost på smörstekt vörtbröd. Läckert!

snittar, julsnittar, vörtbrödssnittar, stiltonost, stilton, juläpple, frederik zäll, las moras, prime wine

VÖRTBRÖDSSNITTAR MED STILTON & ÄPPLE 

ca 4 portioner

8 skivor vörtbröd
100 g stiltonost
3 kvistar bladpersilja
2 stjälkar selleri
100 g färskost naturell
Ekologiska solrosskott
1 citron
1 rött ekologiskt äpple
4 pepparkakor
Smör till stekning

Hetta upp smöret tills det slutat fräsa och stek kantskuret vörtbröd tills det doftar lätt rostat och brödskivorna fått lite extra färg.

Bred på lite stilton på 4 skivor bröd, finhacka persilja och strö över och toppa första lagret med finfint skuren selleri. Man vill ha mycket fyllning.

Ta fram de kvarvarande rostade vörtbrödsskivorna och bred på färskost på båda sidor. Lägg skivorna på de stiltonpreppade bröden och tryck till lätt så att det fäster. Pressa över lite citronsaft.

Lägg på rikligt med solrosskott och skivat äpple.

Dela mackorna på snedden så att man får två fina trekantsnittar vardera. Smula till sist över krossad pepparkaka.

Servera bums som en läcker lunch eller förrätt tillsammans med ett glas Las Moras Reserva Chardonnay.

 

las moras, lyxlagat, frederik zäll, julmat, gröna recept, ekologisk julmat

Du kanske också gillar