Sista pysslet innan han i rött kommer
Idag skall vi som vanligt gå en fin sväng på Skansen. Bor man granne så kan man ju passa på att hälsa på sina favoritdjur ofta… 🙂
Imorgon bär det av till svåger Magnus ute i Nacka där julafton skall firas. Jag och Marie tar med oss sillar, godis & bröd.
De sillar som skall göras under dagen följer recept nedan;
Senapssill
1 burk inläggningssill
1 msk söt, len senap
2 msk grov, stark senap
2,5 msk socker
0,5 msk ättikssprit 12%
1,5 msk vatten
0,75 dl rapsolja
Lite finhackad dill
En nypa salt
Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i munsbitar.
Blanda senap, socker, salt & ättika. Blanda sedan ner vatten och olja lite i taget tills det tjocknar. Vänd ner dill.
Varva senap och sill i en glasburk och låt sedan dra i kylen i ett dygn.
—
Pepparrot- och romsill
1 burk inläggningssill
100 g sikrom
4 dl lätt crème fraiche
2 msk färsk, riven pepparrot
1/2 citron (zest)
Salt & svartpeppar
Låt sillen rinna av och torka den lätt.
Blanda rom, crème fraiche, pepparrot & zest från en halv citron. Smaka av med salt, peppar och ev lite pressad citron.
Varva sill och sås i en glasburk och låt dra i kylen i ett dygn.
Lycka till kära vänner.
GOD JUL!!
//Tomten
Karin Nilsson
hej jag hittade ett bra grundrecept på inläggsill
http://www.vinochgastronomi.se/juldekadens-med-lojrom-och-stromming/
bättre än köpeburk….