Sammanfattning – Texas Brisket

Ja, igår sänkte vi den sista biten kött till middag. Då hade vi ändå ätit av den på torsdagen (9 vuxna) och så åt jag en lunchmacka av den på fredagen och både jag och Marie åt den till middag på fredagkväll. Hyfsat rejäl köttbit alltså, haha! 🙂

I mitt förra inlägg går jag igenom hela processen, tänkte bara slänga upp en liten avslutning på detta helt makalöst ljuvliga äventyr.

brisket, weber, bbq, lyxlagat , wsm, weber smokey mountain, frederik zäll

Uppe till vänster – Putsad hel bringa, 5 kg.
Uppe höger – Rubbad med ”Knock out rub”.
Nere vänster – Efter 2 dygn i dubbla plastpåsar i kylskåpet.
Nere höger – Nytänd WSM (smoker) på 115°C med Mesquite & Körsbärsträ.

brisket, weber, bbq, lyxlagat , wsm, weber smokey mountain, frederik zäll

Uppe till vänster – Min brisket läggs på smokern, under lock i ca 4,5 timmar.
Uppe höger – Efter rökning.
Nere vänster – Över till förberedd klotgrill med droppformar under. Ytterligare ca 4, 5 timmar.
Nere höger – Trancherad och redo för avnjutning. Notera den vackra rosa linjen. (Smoke ring)

brisket, weber, bbq, lyxlagat , wsm, weber smokey mountain, frederik zäll

Detta var sedan fredagslunchen. Smoked Texas Brisket med majonnäs, sallad, rödlök, rostad lök och en hemmagjord kryddig Jack Daniel’s BBQ-sauce. Men lägg av!!!!! Hahahahah! 🙂

Som sagt, noga genomgång finner ni i mitt förra inlägg.

//Frederik

Du kanske också gillar