Salamipizza vid Ängsö

Vackery vy

Ängsö liggervackert strax norr om Ljusterö med en nordlig vik som är välskyddad mot allt förutom just nordliga vindar. Utöver den viken finnes även en mycket fin vik på öns västra sida. Där la vi oss med våra två fina båtar. Syster med familj var nämligen med på resan. Efter att jag metat upp en riktigt rejäl brax som fortare än kvickt släpptes tillbaka i havet var det dags för något magiskt gott i kistan…

Efter att ni kikat och skrivit en shoppinglista på nedanstående magiskt goda recept tycker jag ni ska ta er en titt på min andra blogg som har veckans dryck som dagens inlägg…

Salamipizza

Salamipizza vid Ängsö

2 portioner

Deg:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl vatten
2 msk olivolja

Topping:
1 dl färskost
150g välsmakande salami
100g lättorkade tomater i olja
Några klickar Pesto Genovese
Flingsalt
Citron
Olivolja
I kockens glas: Nils Oscar Harvets Ale
I kockens öra: Monica Zetterlund – Under vinrankan

Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vattnet. Knåda degen hårt och gör två platta ganska stora bröd. Stek i stekpanna med lock i olivolja ca 5 minuter på varje sida.

Bre på ett rejält lager färskost på brödet och lägg ut skivad salami, tomater och pesto. Pressa över lite citron, strö över lite flingsalt och ringla över lite olivolja.

Mycket, mycket gott!

//Frederik

Du kanske också gillar