Pasta med pancetta & tomater

dsc_0018

Nu är det för sjutton inte långt kvar tills min första kokbok finns i butik. Det börjar kännas mer och mer pirrigt och för att fira det hela ska jag idag lämna in hela manuset till den andra boken… 🙂 Igår sattes det ihop inbjudningar till releasefesten för första boken och just nu fixas det med lokal och arrangemang. Helt magiskt otroligt spännande och kul. Mer rapportering återkommer jag med, tro mig! Mer info finns på förlagets hemsida.

En av de vackra dagarna i helgen när vi var ute med båten hade vi tänkt att tillreda en härlig italiendoftande pastarätt, men när vi var på väg utskärs så ringde min syster från fars skärgårdshus och frågade om hon skulle slänga på lite fler goda chorizos på grillen och just grillad korv är varken jag eller min söta fru någon fiende av.

Istället blev pastan en middag kvällen efter. Här kommer den. Riktigt gott kära vänner!

Pasta med pancetta & tomater

2 portioner

2 portioner fullkornspasta
10 skivor fin pancetta
ca 15 soltorkade tomater
1 msk torkad körvel
1 gul lök
1 solovitlök
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
1/2 citron
1 liten bit Parmesan
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar
Vi hade även lite fläskfilé över från dagen innan
I kockens glas: Nils Oscar Kalasöl (nr 1310)
I kockens öra: Elvis – Stuck On You

Nils Oscar som ofta, ofta är på besök hos mig tillsammans med Elvis gör ju kökstiden suverän. Njutning i flytande & musikalisk form!

Koka pastan enligt förpackningens beskrivning. Glöm inte att salta vattnet. Salt som medelhavet.

Riv ner pancettaskivorna i lite mindre bitar och stek dem i torr panna. Riv gul och vit lök fint och fräs den glansig tillsammans med pancettan. Ringla över lite olivolja och strö över körvel.

Det finns ”lätt-torkade körsbärstomater” på burk att köpa i välsorterade mataffärer. Testa, de rekommenderas verkligen. Lite fräschare och friskare än de vanliga soltorkade tomaterna…

Dela de torkade tomaterna i mindre bitar och vänd ner i pannan.

Har ni lite överblivet kött eller ngt annat gott så tveka inte. Strimla fint och vänd ner i pannan. Slå sedan på grädde och mjölk och låt puttra ihop i några minuter.

Pressa över lite citronsaft och smaka av med salt och peppar. Glädje!

Slå av vattnet från pastan, ringla över lite olja och servera med den krämiga pancettaröran direkt. Riv över parmesan vid bordet och skratt resten av kvällen! Livet är gott!

Trevlig kökstid!
//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Hej:) Det här receptet såg ”lagomt farligt” gott ut så det ska jag ta och göra ikväll trots att det inte är fisk, haha:) Jag ser framemot att skaffa mig din bok, du skriver fantastiskt bra och många recept är ju bara såååå ljuvligt härliga. Jag kommer att följa bloggen lite mer noga nu så jag inte missar något. Boken känns som ett måste trots att jag har så många att min sambo snart får för lite plats, haha. Nä vi är båda intresserade av matlgning så det är ok:) Lycka till med allt! Ha en bra vecka:)

  2. Ellinor

    Jag gillar verkligen din blogg och dina recept, så jag tog mig friheten att göra lite reklam i min egen blogg. Hoppas det är okej!

  3. frederik

    Tjena Ingrid,
    Hoppas det smakade! 🙂 Tack för din trogna support och dina glada kommentarer. Hoppas livet är dig gott!
    //F

  4. frederik

    Hej Ellinor,
    Gör hur mycket reklam du bara kan och vill, det gör mig endast glad! Tack! 🙂
    //Frederik