Panna cotta Lime

Pannacotta

Hur gott är det väl med panna cotta? Det är en av mina absoluta favoriter när det gäller desserter. Variationen är total eftersom du kan smaksätta den egentligen med vad som helst.

Just nu håller jag på att skriva på bok nummer fyra i Lyxlagat-serien. Bok 1 och 2 finns redan ute som ni säkert vet och bok 3 heter Lyxlagat på grillen och släpps inom en mycket snar framtid. Kolla gärna in dessa böcker här>>. Hur som helst, jag skriver alltså på bok fyra just nu. (med en ofrivillig paus pga av ögonstrulet dock… 🙁 ) Boken kommer att heta Lyxlagat Sött & Gott och skrivs tillsammans med Daniel Roos som är chefskonditor på Operakällaren i Stockholm. Det är desserter, tårtor, bakverk och godis.. Ojojoj!!! 😀

Här kommer en dessert som är underbar! Till desserten kanske en whisky skulle sitta fint? Kolla in whiskyexpertens tips om man söker en blended whisky…

Panna cotta Lime

4 portioner

1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 lime, zest och saft
2 dl matyoghurt
1 näve färska bär. Björnbär, blåbär eller vad som önskas
Florsocker
I kockens glas: Talea Amaretto Cream (19501) ITA
I kockens öra: Pavarotti – La traviata

Lyckas ni finna denna underbara gräddiga Amaretto ska ni skatta er lyckliga. Själv har jag endast funnit två flaskor i min livstid. Den har en väldigt mjuk och fin smak av marsipan. Tillsammans med La Traviata kommer ni få lust att valsa er genom tillagningen.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädden med socker, limesaft och zest. (spara lite zest som garnityr) Ta kastrullen från värmen så att det slutar koka. Krama ur gelatinbladet lätt och vänd ner det i den varma grädden.

Lägg några bär i varje portionsform. Vispa ner yoghurten i grädden och häll smeten i formarna.

Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

Vid servering, garnera med lite limezest och resterande björnbär. Pudra över lite florsocker.

Buon Appetito!

Du kanske också gillar

  1. marie lithén

    jag som är en riktig gottegris ser verkligen fram emot den boken! Perfekt combo ni två också skulle jag tro.