Fylld picnicbog
Fredagslyx har det blivit dags för. Här kommer en riktig höjdare som jag lekte fram förra fredagen. Rekommenderas varmt.
Klicka så klart in er på min andra blogg när ni ändå är här. Därefter bär det av in i köket för en ljuvlig picnicbog! 🙂
Fylld Picnicbog
4 portioner
1,2 kg picnicbog
80 g skivad salami
2 morötter
3 klyftor vitlök
1 burk grön sparris
1 burk vit sparris
Soltorkade tomater i olja
Citron
Salt och svartpeppar
Rapsolja
I kockens glas: Tautavel Réserve 2007 (nr 2291)
I kockens öra: Cornelis – Somliga Går Med Trasiga Skor
Putsa köttbiten från hinnor, senor och större fettpartier. Snitta sedan lite i sidan på köttbiten, vik ut en flik och fortsätt snitta inåt så att köttbiten kan ”rullas ut” till en platta.
Sätt ugnen på 100°C.
Skala och skär morötterna i långa smala stavar. Skala och skiva vitlöksklyftorna mycket tunt.
Salta och peppra det tillplattade köttet. Sprid ut salamiskivorna omlott ovanpå. Fortsätt med den skivade vitlöken, morotsstavar, grön- och vit burksparris och en näve soltorkade tomater. Pressa över rikligt med citron.
Nu ska det hela rullas ihop och det gäller att ta i ganska rejält. Det ska bil en kompakt och tajt rulle. Fäst upp den med steksnöre.
Bryn steken runtom i lite rapsolja. Salta och peppra. Lägg steken i en ugnsform och baka i ugnen i cirka två timmar. Känn på morötterna med en sticka så att de är klara…
Låt köttet vila, skiva det sedan i 1 cm tjocka bitar utan att fyllningen trillar ut och ringla över lite olivolja och några droppar citron. Servera denna ljuvliga köttbit med ugnsbakad potatis och en sallad.
Smaklig fredag!
//Frederik
Marielle
Picknicbog är så himmla gott 🙂
Marielle
Picknicbog är så himmla gott 🙂