Choklad, choklad

Choklad, choklad

Som ni kanske vet så skriver jag på en dessert- och godis bok. Lyxlagat Sött & Gott heter den och kommer i butik i slutet på 2010. Några av godsakerna ser ni på bilden ovan och ett litet förhandstips om ni är godissugna kommer här…

Givetvis måste ni klicka in er på min bokblogg som idag bläddrar igenom en bok om Carl von Linnés krogliv. Glädje!

Chokladtryfflar

Grundrecept:
225 g mörk choklad av hög kvalitet
1,5 dl grädde
15 g smör
Smaksättning exempel:
Espresso
I konditorns glas: Yamazaki Single Malt 12 Years (nr 420)
I konditorns öra: Jerry Williams & The Violents – Darling Nelly Grey

Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när den kokat upp.

Koka upp en stor kastrull med vatten och sänk ned en något mindre kastrull där grovt hackade chokladen kan smältas varsamt.

När chokladen börjat smälta, häll över den varma grädden och rör runt tills en vacker, glansig smet bildats. Klicka då ner smöret och fortsätt röra tills smöret smält. Rör även i en matsked stark espresso.

Låt stelna i kylen i 2 timmar och rulla sedan fina tryfflar med händerna. Rulla därefter tryfflarna i lite kakao och garnera med en rostad kaffeböna.

Vajjert! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Jag längtar redan:) Du är så mångsidig och duktig och som amatör bagerska(och kocka) kommer jag att se framemot detta något vansinnigt:) Tack för att du ger oss så trevlig böcker.