Matmässan & en god pasta

DSC_0001

Ibland är det ju gott med en enkel pasta… Jag har alltid haft svårt att förstå människor som äter makaroner och lite ketchup till middag. Det är inte helt ovanligt bland folk ska jag säga er. Min älskade fru som har mycket god känsla för smak och matlagning gillar den något finare varianten med pasta och en enkel tomatsås. Jag förstår inte den heller om jag ska vara ärlig. Det blir så tamt och intetsägande. Nej fy, här kommer istället min variant på snabbmat.

Pasta med pancetta & chèvre

2 portioner

2 portioner fullkornspasta
några skivor pancetta eller bacon om ni har det hemma
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad körvel
1 lite bit chèvre
1 citron
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Nils Oscar Imperial Stout (nr 89473)
I kockens öra: Jovanotti – Per Te

Grym låt och overklig stout. Glatt, nu kör vi!

Börja med att koka upp välsaltat vatten till pastan. Fullkornspastan brukar kokas i cirka 10 minuter, men jag gissar att ni har tydliga instruktioner på ert paket. Följ dessa då. 🙂

Strimla pancettan, skala och skär rödlöken i båtar & finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs pancetta, rödlök och vitlök försiktigt utan att det tar färg. Strö över körvel.

Slå av pastavattnet 1 minut för tidigt och låt pastan rinna av för en sekund. Häll sedan pastan i stekpannan tillsammans med pancetta och lök och fräs runt i någon minut. Salta lätt och peppra rikligt, pressa över citron.

Lägg upp pastan och toppa med några små bitar chèvre som sakta får smälta ned i maten. Ljuvligt gott!

Väl mött i morgon igen mina vänner. Då är jag på matmässan kl 16.30 på stora scenen. Missa inte. Klicka er gärna in på Grenadinebloggen för att läsa ord och tankar om Örjan Westerlunds senaste mästerverk. Och om Örjans mycket trevliga onsdag. 🙂

Du kanske också gillar

 1. Ingrid

  Var i Sthm förra helgen så tyvärr kommer jag inte att kunna besöka matmässa. Det är med stor sorg…..Hade varit så trevligt men jag ska ta och testa ditt recept i em/kväll iaf. Såg både härligt ljuvligt ut på bild och verkade relativt lättlagat. Är dock inte så förtjust i chevre så jag kommer att ”toppa med” äkta grekisk fårost, tror det kan bli gott också men får vara försiktig så det inte blir för mkt sälta pga pancettan/bacon. Kanske kan byta ut mot något annat där….Vi får se men tack och bock för receptet och all lycka till på mässan!

 2. Mamma

  Det är tur smaken ändras och minnet försämras. Jag minns en liten kille som alltid kokade snabbmakaroner och vräkte på massa ketchup. För att inte tala om London……..

 3. frederik

  Haha, ja det kanske har hänt ngn gång då, men det var en herrans massa år sen. 🙂
  //Sonen