Lime- och björnbärspannacotta

Limepannacotta

Tisdagen är här och Elvis och jag hänger hemma i stugan o ett gråmulet Svinninge. Det varnas för stormbyar och rysligt massa regn så vi håller just nu på att fundera ut en plan för dagen. Något riktigt latjo lär det bli hur som helst.

När det är deppigt väder tycker jag alltid om att fundera på, tillreda och därefter förtära kakor, desserter eller andra sötsaker. Här kommer en gammal klassiker från min första kokbok Lyxlagat Hemma. Jag tycker det kändes lite passande eftersom jag nyss fick reda på att min fjärde bok Lyxlagat Sött & Gott hamnar i butik inom bara några veckor.

Glädje!! 🙂

Kolla in min bokblogg för dagens drinktips…

Lime- och björnbärspannacotta

4 portioner

1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 lime, zest och saft
2 dl matyoghurt
1 näve färska bär. Björnbär, blåbär eller vad som önskas
Florsocker
I kockens glas: Talea Amaretto Cream (19501) ITA
I kockens öra: Pavarotti – La traviata

Lyckas ni finna denna underbara gräddiga Amaretto ska ni skatta er lyckliga. Själv har jag endast funnit två flaskor i min livstid. Den har en väldigt mjuk och fin smak av marsipan. Tillsammans med La Traviata kommer ni få lust att valsa er genom tillagningen.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädden med socker, limesaft och zest. (spara lite zest som garnityr) Ta kastrullen från värmen så att det slutar koka. Krama ur gelatinbladet lätt och vänd ner det i den varma grädden.

Lägg några bär i varje portionsform. Vispa ner yoghurten i grädden och häll smeten i formarna.

Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

Vid servering, garnera med lite limezest och resterande björnbär. Pudra över lite florsocker.

Buon Appetito!

Du kanske också gillar

  1. jenny

    åå vad glad jag blir att din fjärde bok kommer om några veckor 😀 då måste jag göra större plats åt böckerna i köket nu 😀 dina andra tre pryder väggen här hemma i köket 😀