Laxpasta med äpple & salladslök

Laxpasta med äpple & salladslök

En helg har passerat med underbart väder och många timmar i solen ute på bryggan. Vi har haft arbetshelg på varvet och fått en hel del gjort. Även druckit några mycket välsmakande pilsner och skrattat en hel del.

Med ömmande rygg och glatt humör hade vi en lugn kväll hemma på skutan i lördags. Vi sitter allt som oftast klistrade framför tv-serien 24 som vi går igenom för andra gången i väntan på den nya säsongen som inte släppts ännu. Uppkrupna i soffan åt vi en trevlig laxpasta.

Laxpasta med äpple & salladslök

2 portioner

2 port lasagnette fullkorn
200 g benfri laxfilé
2 fina äpplen
4 salladslökar
2 msk riven pepparrot
1/2 citron
1/2 dl färskost naturell
1/2 dl matyoghurt
Salt & rosépeppar
Olivolja
I kockens glas – Casot dan Vian 2006 (nr 70992)
I kockens öra – Jewel – Hands

Ja mina vänner, jag vet att jag skrivit om detta vin förut, men ni bara måste testa denna fantastiska chardonnay. Den är precis i min smak. Till detta vin rekommenderas den väldigt vackra låten Hands från 1998. Lyssna, se, laga, dofta, smaka och njut!

Koka pastan enligt anvisningarna.

Tärna laxen i 2×2 cm bitar. Skala och tärna äpplet, ansa och skiva salladslöken fint. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och blondera lax, äpple och i några minuter.

Pressa över 1/2 citron, salta och vrid på rikligt med rosépeppar. Vänd runt i pannan och lägg sen i yoghurt, färskost och pepparrot. Smaka av. Mer salt, peppar..? Citron, pepparrot..?

Servera med en skivad tomat och ett glas vitt, eller varför inte lite bubblat vatten med en citronskiva.

Sköt om er vänner.

//Frederik

Du kanske också gillar