Lax och sparrispaj

Lax och sparris i boulbröd

Hej vänner,

Idag kommer ett klassiskt recept här på Lyxlagatbloggen. Att använda en färdig baguette eller som i mitt fall ett stort fint boulebröd ger er en perfekt och mycket enkel och välsmakande ”form” för en god pajfyllning. Vilket bröd ni väljer spelar mindre roll, men se till att brödet har en kraftig skorpa så att fyllningen inte läcker igenom botten under gräddningen. Må det väl smaka! 🙂

Lax och sparris i boulebröd

4 portioner

2 runda boulebröd
100g färsk lax
100g räkor
3 ägg
4 msk matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 knippe grön sparris
1 knippe gräslök
1/2 citron
salt & peppar
sås:

2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl kalles kaviar
1 knippe dill
1/2 citron
2 msk riven pepparrot
salt & peppar

Värm ugnen till 225°C. Spela lite Eva Cassidy och njut av ett glas Bourgogne Les Sétilles. Tänk… Nu är liksom maten redan god, trots att vi inte ens börjat. Livet är så enkelt att göra välsmakande! 🙂

Såsen:
Blanda samman yoghurt, kaviar & dill. Smaka av med pepparrot, citron, salt & peppar. Ställ i kylen.

Boulebröden:
Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Pressa över citron, salta & peppra och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Dela boulebröden till över & underdelar. Gröp ut inkråmet på båda delarna och lägg åt sidan. Tryck till brödhalvorna för att göra en tät form. Grädda brödet i 3 minuter.

Blanda ägg, grädde, ost, hackad gräslök, citron, lite salt & peppar & hälften av brödets inkråm.

Bryt av och släng bort den nedersta delen på sparrisen. Banchera de fina sparrisstjälkarna lätt. Dela dem så att de får plats och lägg nederst i brödhalvorna. Lägg i räkorna & laxen och häll över äggröran.

Baka av i ugnen i ca 15 minuter.

Klicka lite sås på toppen & garnera med gräslök & en skiva citron.

Lyxlagat, delikat och superfint!

//Frederik

Du kanske också gillar