Lax, äpple, pepparrot, Eskobar & Elvis

Färsk pasta med lax och pepparrot

Väskan är uppackad, men inte undanstoppad. Detta är bara ett mycket kort depåstopp. Till helgen är det dags igen. Eskobar drar ut på turné i GAS. (Germany, Austria, Switzerland)

10 st tvåtimmarskonserter på 11 dagar kommer att kännas i både kropp och själ. 13 dygn i en obekväm turnébuss, men också 13 dygn med mina goda vänner och bandmedlemmar. Det brukar innebära en ovärdelig mängd skratt och roliga upplevelser. Inte minst konserterna förstås…

I måndags hade vi styrelsemöte med Fartygsföreningen. Normalt sett har vi möte på bryggan eller på en av skutorna, men  denna gång hade vi den otroligt goda smaken att lägga mötet på Ulla Winbladh. Vilken lycka! Jag åt inkokt röding med inlagda rödbetor och marinerad gurka tillsammans med en underbar dijonkräm (Bild nedan). Till varmrätt åt jag Gödkalvstek, gräddsås, kokt potatis och gelé. Mmmmmmmm… Till min stora lycka slank det även ner några Nils Oscar God Lager. (Eller Nils Holgersson som några glada grannar uttryckte sig 🙂 )

inkokt röding

Innan turnén skall vi hinna med några repetitioner och en del matlagning hemma på skutan. Ett av de senaste verken ser ni på den vackra bilden längst upp i inlägget.

Färsk linguine med lax, pepparrot & egenodlade tomater

2 portioner

Färsk pasta till er båda
400 g ben- och skinnfri laxfilé
70 g ruccola
10 cocktailtomater
1 äpple
1 citron
100 g färskost med pepparrot
2 salladslökar
Nymald svartpeppar
Salt
Olivolja
Färsk pepparrot
I kockens glas: Nils Oscar Rökporter (nr 86556)
I kockens öra: Elvis Presley – I got a woman

Börja med att ta det lugnt. Du hinner… Testa en spännande smakupplevelse i denna knäcksmakande porter. Fantastiska smaker som överraskar mig varenda gång. Lova att ni avnjuter den i sällskap av Elvis. Denna otroliga version är tagen från ”That’s the way it is.” Ett måsteköp för alla musikglada människor där ute…

Ansa och skiva salladslöken fint. Skölj ruccolan. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök och ruccolan i några minuter.

Skala äpplet och skär i tärningar. Skär laxen i 2 x 2 cm bitar, krydda väl med salt och nymald svartpeppar. Stek laxen och äpplet i pannan. Se till att de får fin stekyta.

Koka upp en kastrull med rikligt saltat vatten.

Klicka ner färskosten i stekpannan och vänd försiktigt runt utan att förstöra fisken. Pressa över lite citron och krydda med salt och peppar. Smaka av.

Tvätta och dela cocktailtomaterna och vänd ner.

Koka pastan i ca 2 minuter. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja.

Servera pastan och laxen rykande het. Riv över rikligt med pepparrot.

Vilket gott liv vi har! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

 1. ELLI

  Kan du inte försöka slänga in lite bilder från turnén på Eskobars hemsida!!!
  Ni är dåliga på att uppdatera grabbar!!!! ;);)

 2. frederik

  Vi ska göra vad vi kan! 🙂

 3. Anna

  grymt smarriga grejer du visar 🙂 ska ni turnera något i sverige framöver?

 4. frederik

  Tack! Ingen turné på gång i Sverige. Sorry… 🙂
  //F