Kycklingklubbor med smak av Grekland
Fredag eftermiddag. Min fru kom hem från jobbet vid 15.30 och jag satt och jobbade på min kommande kokbok. I kväll hämtas jag kl 23.30 av turnébussen för avfärd mot Danmark så jag och Marie har bestämt oss för en lugn och skön middag innan jag ska iväg.
Vi promenar upp till Rosendals Trädgård och köper en Durumlimpa. Promenad hem igen och på med grillen. Solen gassar och vinden är stilla. Plopp säger det när korken lämnar flaskhalsen. En fin röd Italienare presenterar sig själv och kvällen är gjord!
På bordet hamnar till sist Grekiskt doftande kycklingklubbor, Maries fetaostsallad och Tzatziki.
2 portioner
2 st Kycklingklubbor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 tsk citronpeppar
1 tsk
torkad oregano
1 citron (endast raspat skal)
Sätt igång grillen och invänta rätt läge. Jag väntade tillsammans med Marie & en Pasqua.
Jag använder mig av Jamie Olivers Flavour Shaker som är toppen. Har ni inte den så använd en mortel. Blanda oljan med vitlök, kryddor och citronskal. Mortla till fin kräm.
Pensla på kycklingklubborna och grilla till perfektion.
Servera med ett gott lantbröd, en sallad på gurka, tomat, fetaost & rödlök & en härlig tzatziki.
Skål!
//FZ