Kolja Tikka Masala
Ett finfint fiskrecept står som vanligt på schemat idag. Detta blev så otroligt gott så jag skulle nästan vilja tvinga er alla att tillaga detta.. Haha! 🙂 Kika på www.norskfisk.se för mer info om de fina firrarna och fler av mina goda recept!
Idag är det indiskt som står på menyn. Tikka betyder bitar och Masala betyder kryddmix för den som undrar. Återigen är det väl längtan efter hetta och värme som ligger bakom det hela och det fungerade! Gott som attans och precis så där värmande som man vill att mat skall vara när vinden viner utanför husknuten. Lyxliv vänner!
KOLJA TIKKA MASALA
4 portioner
800 g koljafilé skinn- & benfri
salt & svartpeppar
jordnötsolja
Såsen:
1 msk jordnötsolja
1 msk garam masala (finns i kryddhyllan)
1,5 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 nypa mald kanel
1 msk riven färsk ingefära
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt, het
1 kruka koriander
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsyoghurt
1,5 dl grädde
Serveras med kokt ris & naanbröd
I kockens glas: Kingfisher (71224)
I kockens öra: Dave Pike Set – Mathar
Krydda upp koljafilén med salt och peppar och stek den i lite jordnötsolja på båda sidor tills den äår nästintill klar. Lyft ur fisken och låt den vila på lite hushållspapper.
Skala och finhacka den gula löken. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp stekpannan igen med ytterligare 1 msk jordnötsolja och blondera den gula löken lätt. Tillsätt vitlök, garam masala, ingefära, paprikapulver, salt, kanel och finhackad chili. Låt fräsa i några minuter.
Vänd ner tomatpurén, yoghurt och grädde. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Krydda gärna upp med lite chili eller cayenne om ni vill ha den lite hetare.
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Bryt fisken i mindre bitar och lägg dem i såsen när den sjudit klart. Låt sakta puttra vidare i 5-6 minuter. Strö över rejält med grovt hackad koriander och servera med ris och naan.
बॉन एपेतीत
Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Kolja Tikka Masala
[…] Lyxlagat […]