Kladdig, ljuvlig kyckling

Kladdig kyckling

(Så här ser maten ut innan den hamnat i ugnen)

God fortsättning på er alla goda läsare!

Jag gjorde mitt yttersta för att blogga ett gott nytt år meddelande till er från Hede där jag befann mig, men det verkar inte ha fungerat så värst bra.  🙂

Hur som helst, Gott Nytt År på er!

Vi var som sagt uppe i Hede för att fira ett bröllop mellan våra vänner Sara och Chris. Stackars Chris som kommer från Australien hade med sig ett gäng vänner som alla rest direkt från ett somrigt Australien med cirka 30° plus och alltså nu befann sig i 30° minus. Det är en hyfsat stor temperaturskillnad det, haha!

Missa inte veckans bok på Grenadinebloggen

När möhippan för Sara gick av stapeln så stod jag för maten. Här kommer en av rätterna:

Kladdig, ljuvlig kyckling med tomat och potatis

(Receptet är från början av Mr J. Oliver)

4 portioner

800g småpotatis
800g kycklinglårfiléer
600 g körsbärstomtater
1 näve färsk oregano
50 ml olivolja
20 ml rödvinsvinäger
Salt & Nymald svartpeppar
I kockens glas: Amarone della Valpolicella Classico 2005 (nr 96461)
I kockens öra: Mumford & Sons – Little Lion Man

Vinet är givetvis magiskt och passar inte bara kocken utan även gästerna denna dag. Musiken kanske inte rimmar på de italienska tonerna i mat och vin, men den värmer gott när isen krossas mot skrovet här på skutan.

Sätt ugnen på 200°C.

Skrubba lätt potatisarna och koka dem nästan klara. Skär ett kryss i tomaternas skinn och låt dem koka med i 45 sekunder. Häll sedan bort vattnet och ta bort skalet från tomaterna.

Mosa potatisarna lätt, alltså endast genom att trycka till dem så att de spricker lite.

Dela kycklinglåren i mindre bitar och salta och peppra dem lätt. Bryn dem fint i 10 ml olivolja.

Blanda kyckling, tomater och potatis i en stor ugnssäker form.

Hacka oreganobladen och blanda dem med resterande olivolja och vinägern. Salta och peppra ganska friskt. Häll dressingen över godsakerna i formen.

Ställ ugnen i formen och baka den i cirka 40 minuter. Tiden är något ungefärlig. Det kanske krävs lite mer tid, eller så kanske ni önskar sätta ugnen på grill de sista 5 minuterna. Maten skall vara vackert gyllene och krispig på ytan när den är klar…

Smaklig spis i det nya året!

//F

Du kanske också gillar