Skinka med stekt brysselkål

Skinka med brysselkål

Har ni gjort slut på all skinka? Det funkar bra att köpa en skinkstek hela året, glöm inte det… 🙂 Givetvis kan man använda sig av karré om man skulle råka ha det hemma.

Brysselkål är något jag fullkomligen älskar. Det påminner mig så mycket om när jag som barn firade jul nere i Skåne. Tant Margit serverade garanterat brysselkål varje gång vi hälsade på. Jag gillade det inte då, men nu har jag blivit helt såld. Mums!

Missa inte Grenadinebloggen där vi kikar i boken Het Mat Coola Drycker.

Skinka med stekt brysselkål

2 portioner

400 g skinka eller karré i skivor
2 ägg
1 nät brysselkål
200 g potatis
Smör, salt & peppar
Grov, stark senap
I kockens glas: Jämtlands President (nr 1373)
I kockens öra: Dolly Parton – You Drive Me Crazy

Overkligt god och smakrik pils tillsammans med den sköna Fine Young Cannibals-covern av Dolly Parton. Stor njutning och glädje!

Skala och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Förväll brysselkålen i potatisvattnet i 3-4 minuter.

Dela potatisarna i mindre bitar och stek dem i lite smör tillsammans med brysselkålen.

Stek även köttet i skivor och varsitt ägg. Salta och peppra både kött och grönt.

Servera med en rejäl klick senap. Ojojojoj! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Åsa/ En Sida Med Mat

    Jag var inte heller så förtjust i brysselkål förut, nu kan jag få sånt sug efter det ibland!
    Konstigt vad smaken kan förändras…. 😉

    När jag var i Grekland för ett par år sedan serverade dom på en middagsbuffé brysselkål som var stekt tillsammans med strimlat bacon.
    Så otroligt gott!

    Ha det så bra!