Pytt av julematen

Pytt

God fortsättning alla vänner!

Hur har ni haft det över julen? Jag själv har haft en väldigt lugn och mycket, mycket trevlig jul. Vi lyckades fira julafton inte mindre än tre gånger pga olika släkter osv, men allt har alltså gjorts i lugn och ro och det har varit många roliga stunder.

Maten är ju givetvis en av vår familjs viktigaste ting eftersom vi är matlagningsgalna hela gänget. Mors marinerade ansjovis och havtornssill stod bredvid min tomat- och madeirasill och långbrosill. Single Malt gravad lax, hemmagjord senap osv, osv. Glädje alltså! Haha! 🙂

Vad gör man då dagarna efter? Jo, en pytt! Tärna upp det ni har i kylen tillsammans med lite potatistärningar. Stek det i lite smör. Salta och peppra och servera med ett stekt ägg och inlagda rödbetor. Detta är lika klassiskt som julmaten själv. Åtminstone i min värld!

Vänner, missa inte författaren & ölexperten Peter M Eronsons inlägg på Grenadinebloggen. Där uppvisas ett mycket spännande belgiskt öl som kanske till och med kan konkurera ut nyårsskumpan..?

God fortsättning!

//Frederik

Du kanske också gillar

 1. SOFIE

  Tack för tipset!! Har en hel julskinka i kylen som jag ska trolla bort. Så blir nog pytt, gratäng, pastasås och ärtsoppa framöver!

 2. frederik

  Missa inte bräckt skinka med lättstuvad grönkål. Sjuuukt gott! 🙂
  //Frederik

 3. millan

  Gott slut du duktiga man, hälsa Elvis(visst hette sonen så!?)

 4. millan

  Gott slut du duktiga man, hälsa Elvis(visst hette sonen så!?)

 5. Fru Matglad

  Gott! Men faktiskt har vi lyckats äta upp det mesta iår faktiskt…på gott och ont då…=)

 6. Fru Matglad

  Gott! Men faktiskt har vi lyckats äta upp det mesta iår faktiskt…på gott och ont då…=)