Jag har bott vid en landsväg…

Landsväg

Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv och sett människor komma och gå… Nja, jag har bott vid en landsväg i tre veckor och inte sett mycket folk alls faktiskt. 🙂 Så här ser det ut där jag står och väntar på bussen nuförtiden. Okej, jag har ett filter i min iPhone som gör att bilden ser lite äldre ut än på riktigt, men jag tyckte det passade klockrent just här.

piri-pirigrillad lax

Anledningen att alla nytagna bilder här på bloggen på sistone är av mindre bra kvalitet är att min mobil får agera kamera eftersom min riktiga kamera ligger nedpackad i tryggt förvar och jag har ännu inte lyckats hitta den flyttkartongen. 🙂

Igår hade vi vänner på besök och Champions League på tv:n. Eftersom vi inte har ngt kök att laga mat i så blev det mitt utekök som fick stå som arbetsplats. Det fungerar givetvis mycket, mycket bra och gott blev det! Receptet är till viss del taget från min nya bok som släpps den 15e april, Lyxlagat på grillen heter den. Missa inte den kära vänner!

Vill ni förresten läsa om god dryck så kolla in min andra blogg som tillägnar hela veckan till just lyxiga drycker…

Piri-pirigrillad lax med färsk pasta pesto

4 portioner

500-600 g laxfilé
4 portioner färsk tagliatelle
piri-piri hot sauce
2 citroner
2 tomater
Hemmagjord pesto (finnes i detta recept)
Salt & nymald svartpeppar
Olivolja
I kockens glas: Old Speckled Hen (nr 1356)
I kockens öra: Edvard Persson – Jag har bott vid en landsväg

Marinera lätt laxen i några rejäla stänk av den heta piri-piri såsen. Hittar ni inte någon sådan så kan man givetvis byta ut den mot till exempel tabasco. Pressa även en citron över laxen vilket kommer resultera i att laxen börjar ”tillagas” av syrorna. Salta och peppra väl och låt dra i 10 minuter.

Tänd grillen och se till att den blir rysligt het. Koka upp pastavatten, rikligt smaksatt med salt.

Lyft upp laxbitarna och pensla dem med olivolja. Lägg dem sedan på grillen och grilla ena sidan vackert färgad i några få minuter innan de vändes för en lika snabb halstring på andra sidan. Här kan ju tjockleken variera ngt och då även tillagningstiden. De ska vara lätt, lätt rosa i mitten är min tanke…

Koka samtidigt pastan al dente vilket endast tar två-tre minuter. Slå därefter av vattnet och ringla över lite olivolja och citron.

Servera citronpastan och den heta laxen med ytterligare några stänk piri-piri, hemmagjord pesto, tomater, lite extra svartpeppar och en klyfta citron. Ljuvligt gott! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar