Kycklingrisotto vore gott!

DSC_0006

Hej vänner,

Har ni haft en smaklig påsk tro? Det har vi sannerligen haft. Vi firade i dagarna tre och är numera en storlek större när det gäller magen. 🙂

Elvis växer så det knakar och jag och Marie jobbar på vårt nya hus för allt vad tygen håller. Dock dröjer det med köket vilket är smått enerverande. Jag har tagit bort en vägg men en bärande pelare står fortfarande kvar som en hantverkare ska komma och byta ut mot en balk. Innan dess blir det tyvärr inget kök… Tills dess blir det som det blir. Grillat är ju makalöst gott och grillen är så klart redan framtagen och invigd. Här kommer dock en gammal favorit från bloggens gedigna arkiv. Hoppas det smakar.

Min andra blogg har en vecka av lyxdrycker. Kolla här>>

Risotto med Kabanoss

4 portioner

Arborioris till er alla fyra
2 kycklingbröstfiléer (Skinn- och benfria)
1 het chorizo
5 – 6 dl hönsbuljong
4 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
3 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
10-15 halvtorkade körsbärstomater i olja (finns på burk i välsorterade affärer)
1 litet knippe bladpersilja
Salt och peppar
Citron
Olivolja
I kockens glas: Santa Ana Viognier Reserve 2008 (nr 95211)
I kockens öra: Mark Knopfler – Piper To The End

Ja, det är sant!!! Mark Knopfler släpper nytt album. Nu… Köp… Underbart…

Börja med att koka upp er buljong. Avskinna korven och skär den i små små tärningar. Dessa knapersteks nu bums i lite olja. Lägg dem sedan att torka på lite hushållspapper.

Skär ner kycklingfiléerna i mindre bitar och sbrun dem i samma panna som just använts till korven. När de ser klara ut, lägg dem åt sidan.

Hacka schalottenlöken & vitlöken fint. Hetta upp lite olja i en traktörpanna eller dylikt och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vinet och riset och låt stekas torrt. Ca 3 minuter.

Späd sedan med buljong, ca 1 dl i taget. Låt fräsa bort, ytterligare en dl osv…

Hacka persiljan finfint och vänd ner den i pannan.

Riset skall vid servering vara mycket krämigt, men ha kvar ett tydlig tuggmotsånd. När riset börjar bli klart (17-19 minuter totalt) så är det dags att lägga i de brynta kycklingbitarna och de halvtorkade tomaterna. Riv även ner parmesanost och vänd runt.

Pressa över en halv citron, smaka av med salt & peppar. Strö över de knapriga korvbitarna och servera direkt!

Buon Appetito!

/Frederik

<!––> <!–5 Kommentarer

–>

Du kanske också gillar