Grillad pepparlax med äpple- & grapesallad
Igår var Svd här på besök för ett reportage av något slag. Vi hade en mycket trevlig grillkväll med god mat och några goda Nils Oscar på bordet. 🙂
Idag är det dags för ett riktigt sommarrecept som smakar hett och varmt i underbar kombination med en sötsyrlig sallad signerad Mr Aujalay.
Kolla givetvis in min bokblogg där Michel Jamais är författare till veckans utvalda bok.
Peppargrillad lax med äpple- & grapesallad
4 portioner
Laxen:
600 g laxsida i portionsbitar
2 msk peppar, röd-, vit- & svart
Tabasco
Salt
Olivolja
Salladen:
1 blodgrape
1 msk pressad citronsaft
3 msk olivolja
strösocker
salt & nymald svartpeppar
3 stjälkar blekselleri
1 äpple, Granny Smith
I kockens glas: Chablis Premier Cru Vaugiraut (nr 5794)
I kockens öra: Cornelis – Hönan Agda
Skölj av laxbitarna och torka dem med lite papper. Mortla pepparsorterna till ett ganska fint pulver och klappa in pepparmixen på laxbitarnas alla sidor. Droppa lite tabasco på varje bit om ni önskar extra hetta och strö över salt. Låt fisken dra under plastfilm i kylen. Nu är det dags för er att tända grillen och avnjuta ett glas chablis i solen. Vad som helst med Cornelis passar perfekt en dag som denna. Ni kan ju faktiskt fixa till salladen utomhus nu när solen värmer oss hjärtligt igen!
Tänd grillen, smutta på vinet och fixa till salladen. Skala grapefrukten och filéa genom att skära ut fruktköttet utan att få med hinnan runt varje klyfta. Spara filéerna till senare och krama ur resten av grapen. Ta vara på saften.
Blanda grape-, citronsaft och olivolja. Smaka av med socker, salt och peppar.
Vänd varsamt ner tunt skivat äpple, tunt skivad selleri, samt strimlade selleriblad. Vänd sist mycket försiktigt ned grapefiléerna och låt stå svalt tills servering.
Olja lätt laxbitarna och grilla dem på en het grill så att de får fin färg runt om, lägg dem sedan bredvid den direkta värmekällan och låt dem värmas klart. De ska finnas en liten, liten rosa kärna i laxen som inte är helt genomstekt, då är den perfekt.
Servera den bitande heta laxen med den friska, sötsyrliga salladen. Njutningsfylld fredag på er alla glada vänner!
//Frederik
Laura
jag brukar fatskkit oxe5 e4ta det som blivit kvar av salladen pe5 kve4llen! De5 e4r den ne4stan e4nnu godare…fast antagligen inte lika nyttig…ne5ve4l! Le5ter lovande med vattnet – hoppas att jag oxe5 kommer att ff6redra det i framtiden.@KatariinaTack sne4lla du! Det ke4nns je4ttebra verkligen att skippa en massa onf6digt socker!@MarinaMmm, det e4r gott! Fast jag gillar inte oliver tyve4rr…@AgnetaJa, det e4r je4ttegott med citronsaft oxe5, ge4rna i kombination med lite olivolja…:)…Du verkar verkligen ha superbra matvanor, Agneta!
http://www.stemxchange.org/
Poxa vida, eu comprei um protetor Anthelios da La Roche semana passada e ñ sabia q tinha com cor de base =( … Bem, mas se ajudar na dúvida de vcs, o meu é Anthelios AC FPS40 e na embalagem vem especificando q a fórmula é para pele oleosa ou acneica, ou seja, ñ dá brilho nenhum na pele… Mas ñ sei se todos os Anthelios são iguais né… Bjs!
http://www.zipcode.liquorisquicker.net/
Hei Hanna! Jaan kanssasi intohimon ruuanlaittoon ja kirjoitustyylisi on mahtava! Älä vaan jätä kirjoittamatta näitä ruokaohjeita, etenkään pastaohjeita. Taas oli ihana lukea jokin uusi, jota taidankin kokeilla jo heti tänään. 🙂 Kiitos myös vastauksesta pecorinon ja parmesanin käytön eroihin, mikä jäi jo aikoja sitten vaivaamaan mua… kun edellisellä kerralla lupasit kertoa myöhemmin.
http://www.cheapcoverage.freeddns.org/
Bruce, how long have you known me? Have I ever mentioned a fear of toxins? To me, “healthy” is code for “won’t make you fat.” Not “won’t make you dead.”
http://insurance.darktech.org/toyota_tundra_vs_chevy_silverado.xml
Christian, cuando dices universida latina, te refieres tambien a las que se ubican en los paises latinos como España, Francia, Portugal o Italia? porque dudo que la UNAM de Mexico sea mejor que La Sorbonne, la Autónoma de Madrid o “La Sapienza” en Roma, incluso dudo que sea mejor que la UBA (mira tu mismo las estadÃsticas en el informe Shanghai)Tambien te lo digo porque estudié en tres de ellas, no solo por la estadÃstica.Entiendo el chovinismo, pero un poquito de rigor hombre!!
http://www./
Felicie,roughly there are three different ”German” state formations very different from each other, often waging wars against each other.Prussia, Austria, Germany propre (fabulously divided like Italy ante Garibaldi) plus various germanized or bilingual populations plus Hansa city/harbour states plus Jews speaking mostly German or Yiddish (in fact traditional dialect before Luthers High German reform) (is Norway ”German”? they were also connected like Riga etc.). Unification of Germany 1870 – see Bismarck.