Grillad kryddig kyckling i wraps
Hej vänner, Idag blåser det lite kyliga vindar här hemma och jag får en obehaglig känsla av att sommaren lider mot sitt slut. Det är väl inte så?? Snälla, sig att det inte är så??
Haha, det är ju typiskt. Hoppas att värmen håller sig en aning så att vi får ytterligare några dygn till havs! En sann klassiker på båten är hett kryddad kyckling i wraps. Enkelt, perfekt att ta med sig, löööjligt gott!! Tänd grillen med en skorstenständare och låt briketterna bli vackert glödande och sedan askgrå. Krydda under tiden skinn- och benfria kycklinglårfiléer med en riktigt kryddig blandning. Jag gillar att använda mig av 2 msk paprikapulver, 1 msk lökpulver, 1 msk vitlökspulver, 1/2 msk örtsalt och 2 tsk cayennepeppar.
Grilla sedan lårfiléerna till perfektion på den heta grillen, direkt värme. Lägg kycklingen i lite folie och pressa över rikligt med lime. Servera den grillade glädjen med skivad avokado, skivad rödlök, tomat, salladsblad, gräddfil och en rejäl dos Smoked Tabasco. Hohoho, så maaagiskt bra! Ta hand om er där ute, höres inom kort igen! 🙂 //Frederik