Frasig baguette med makrill och ägg

Frasig baguette med makrill och ägg

Napoleonviken i Baggensfjärden är en välbesökt och mycket fin naturhamn. Där låg vi två nätter under vår underbara semester. Vattnet blir lite varmare inne i viken så vi lyckades till och med ta oss några dopp. 🙂

Här kommer ett tips på en enkel men mycket välsmakande lunch som vi avnjöt där.

Frasig baguette med makrill och ägg
2 portioner

2 frasiga baguetter
1 burk makrill i tomatsås
2 hårdkokta ägg
1 tomat
Salt & peppar
Tabasco
Citron
I glaset en välkyld Nils Oscar God Lager
I högtalarna absolut inget annat än Monika Zetterlund.

Innan maten tillreds finns det alltid tid för en klunk öl.

Skiva äggen och montera smörgåsarna med ägg, makrill och tomat. Salta och peppra lätt och stänk över lite tabasco och pressa över lite citron.

Svårare än så är det inte att fixa till en riktigt lyxlagad lunch.

Njut mina vänner!

/FZ

Du kanske också gillar