Krokholmen bjuder på Chiliräkor med risoni

Risoni med chiliräkor och salladslök

Ojojoj vilken resa. Det har varit den mest fantastiska semester i mitt liv hittills. Vi har sett så många vackra naturhamnar och välbesökta gästhamnar. Det första vi gjorde när vi kom hem var att surfa in på Hemnet och kika på hus i skärgården. 🙂

Vår första anhalt var den välbesökta naturhamnen Napoleonviken vid Agnö. Därefter gick vi sydost mot Ornö. Vi tänkte lägga oss vid Ornöhuvud, men det är så litet i den viken och platserna var tagna. Vi la oss till sist vid Krokholmen rakt söder om Kymmendö.

Krokholmen

Där finns en otroligt vacker naturhamn med denna underbara välkomnande skylt;

Krokholmen2


Risoni med chiliräkor och salladslök

2 portioner

2 port. Risoni
200 g skalade räkor
1 röd chili
4 salladslökar
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 Citron
Olivolja
Färsk timjan och basilika
Cayennepeppar & salt
I högtalarna Cornelis så klart
I glaset finns ett väl kylt vitt vin
I lillbåten har vi bara en kokplatta så man får tänka till innan man sätter igång. Givetvis går det lättast att göra på två plattor, men så här gjorde jag;

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken fint. Hacka lite färska örter och vänd runt det hela med de skalade räkorna. Pressa över en halv citron, täck över och låt stå svalt i 2 timmar.

Koka risonin enligt paketets anvisningar. När det återstår 4 minuter av koktiden, ställ kastrullen åt sidan och täck över med lock.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Fräs chiliräkorna i 2 minuter. Slå på grädden. Smaka av med cayennepeppar, salt och citron.

Slå av vattnet från risonin och servera genast med en grönsallad och ett glas vitt vin. Det gör inget om du råkade spilla lite vin över räkorna under tillagningen. 🙂

Du kanske också gillar