Eskobar & Allt Om Mat

Hej på er kära läsare,

Idag har jag haft rockstjärnemössan på mig och suttit i SVT med Eskobar och pratat om nya plattan. Missade ni i morse så kan ni kika på klippet på SVT Play genom att klicka på bilden nedan;

eskobar, svt, lyxlagat, frederik zall, daniel bellqvist

Stor glädje!

Som ni vet (om ni läste bloggen igår) så jobbar jag hårt på att få fram mitt finfina öl Svinninge Bullet till allmänheten och igår fick jag testa lite genom att hjälpa till vid en brygd Belgo Pale Ale. Jag var nervös för att tappa ned hinken ska ni veta! 🙂

frederik zall, lyxlagat, svinninge bryggeri, svinninge bullet, nils oscar, belgo pale ale

Otroligt spännande och lärorikt att få hänga i en sådan profisionell miljö. Allt på detta bryggeri är ”snäppet” större än hemma hos mig, hahaha!

Jag tänkte också att jag måste påminna er alla om att köpa nya numret av tidningen Allt Om Mat där jag har ett stort reportage (och den grymma omslagsbilden) med om Southern Cookin’.

allt om mat, lyxlagat, frederik zall

En annourlunda, mycket billig och otroooligt välsmakande trerätters med en grym fördrink, Cajun popcorn royale, en ”Get yourself a husband-stew” och en delikat milkshake. Missa inte!! Nedan bjuder jag på ett av recepten, mycket nöje vänner! 🙂

I kockens glas: Just idag är en ”hybris dag”… Svinninge Bullet Pale Ale
I kockens öra: Just idag är en ”hybris dag”… Eskobar – Untrap Yourself

Hahahah!

cajun popcorn royale, frederik zall, lyxlagat

CAJUN POPCORN ROYALE

2 msk solrosolja
¾ dl popcorn (ej poppade)
100 g parmesan
2 msk smör
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökssalt
½ tsk cayennepeppar
½ tsk lökpulver
1 tsk torkad oregano

Blanda samman de torkade kryddorna i en liten skål och ställ åt sidan.

Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i ett popcorn och vänta tills det poppar. Tillsätt då alla kornen och täck med lock. Skaka försiktigt på kastrullen hela tiden och fortsätt tills det slutar poppa.

Häll över era popcorn i en bunke. Smält smöret och smaksätt med cirka 1,5 tsk av kryddblandningen. Ringla kryddsmöret över popcornen och riv över osten. Vänd runt och servera direkt.

Glädjeliv vänner!! I morgon är jag författare igen, då sitter jag gömd någonstans och skriver på min drakbok – del 2. 🙂

Ta hand om er så länge,

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Annette

    Bästa popcornen. Hela familjen älskar dem!