Eskobar på SVT
Hej vänner,
Idag är jag nere på Nils Oscar Bryggeri i Nyköping för att så smått starta upp produktionen av mitt eget öl till de något större massorna än mig själv och mina närmsta grannar, haha! Vi har haft ett mycket kreativt möte och förhoppningsvis kommer jag inom några månader att kunna basunera ut för världen (Sverige) att mitt öl finns att beställas på Systembolaget. Inte alls som ett ”kändis-öl” eller något sådant utan detta är produkter jag själv skapt och tagit fram hemma i en kastrull på spisen och som efter hårt arbete blivit så bra att vi nu hamnat där vi är idag. Givetvis återkommer jag med rapportering och framsteg under resans gång!
I morgon är det SVT på schemat för Eskobar. Kl 09.15 sitter vi i soffan och visar upp våra leenden och även vår nya video. 🙂 Missa icke vänner!
Tänkte så klart inte lämna er utan lite mattips också. Släpp loss med en gammal klassiker och en rysligt god öl helt enkelt!
I kockens glas: Karvolacko (1510) Kroatien
I kockens öra: Stefan Sundström – Fisk i en skål
STEKT FLÄSK MED LÖKSÅS
4 portioner
600 g rimmad fläsksida
600 g potatis
1 nät brysselkål
Smör, salt & svartpeppar
1 gul lök
1 rödlök
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
Några droppar kinesisk soja, salt, svartpeppar
Fräs smöret tills det tystnar och blir lätt nötbrunt. Tillsätt sedan fint skivad gul- och rödlök. Mjukstek löken helt i smöret och strö sedan över mjölet. Vänd runt och slå sedan på mjölken och grädden, lite i taget under kostant rörande. Smaka av med lite soja, salt och peppar.
Koka potatisen klar. Ansa och koka brysselkålen i några minuter tills de är al dente.
Skiva fläsket och genomstek det till fin färg på båda sidor.
Lätt som en plätt och helt magiskt gott!
//Frederik
Martina
Oj, kul att göra ett eget öl! Grattis 🙂
Frederik Zäll
Tack! Spännande som tusan kan jag lova. Återkommer med uppdateringar genom hela resan så klart!
//F