En glädjande Laxsmörgås

En glädjande Laxsmörgås

Just nu är jag i fullt arbete med att fotografera maten i min kokbok. Det känns mycket bra hittills, men det är en väldans massa jobb. Det blir dessutom en väldans massa mat hela tiden vilket gör att jag inte riktigt hinner lyxlaga mina sköna vardagsmiddagar och sen blogga om dessa för er, mina vänner. Hoppas ni kan hålla till godo med lite enklare tips och idéer en kort tid framöver.

En glädjande laxsmörgås är ju aldrig fel. Kallrökt lax och pepparrot är som Bonnie Parker & Clyde Barrow. De hör ihop. Likt det kriminellt romantikomspunna paret så är de båda så gott som oslagbara när de är tillsammans.

Laxsmörgås

2 portioner

2 skivor solroslimpa
4 skivor kallrökt lax
1 salladslök
1 tomat
Färskost (Cantadou med pepparrotssmak)
2 msk färskriven pepparrot
Citron
Nymald svartpeppar
I kockens glas – Den goda Erdinger Weissbier Hefe (nr 11208)
I kockens öra – Givetvis Bonnie & Clyde – Serge Gainsbourg & Brigitte Bardot

Bre på lite färskost, lägg på tunna skivor av tomat och vik över laxen.

Riv över pepparroten, pressa över rikligt med citron och vrid över svartpeppar.

Toppa med fint skivad salladslök.

Gör små toastbitar om ni vill ha dem på ett buffébord, lite större om det skall vara en lunch eller en förrätt…

Enkelt, men ofattbart lyxigt. Njut!

//Frederik

Du kanske också gillar