Pasta Tortellini

Pasta Tortellini

Tortellini har jag sett som snabbmat liknande snabbmakaroner. Inte förrän på senare år har jag förstått hur otroligt gott det kan vara. Själv har jag väldigt svårt för att baka och göra degar. Därför är det ju perfekt att man kan ”låtsas” göra egen tortellini genom att använda sig av färska lasagneplattor. Ni kan även ”låtsas” göra bandspaghetti genom att ta dessa plattor och kavla dem tunna, mjöla, vika ihop för att sedan skära 1 cm breda band. Voila!

Fyllningen kan givetvis vara precis vad som helst. Kanske som nedan…

Pasta Tortellini

2 portioner

1 pkt färska lasagneplattor
100 g frysta ärtor
80 g prosciutto
2 dl riven parmesan
1 litet ägg
2 msk vitt vin
1 dl vispgrädde
1 l grönsaksbuljong
Muskotnöt
Salt och peppar
Ruccola
I kockens glas: Bardolino Classico (nr 2329)
I kockens öra: Mark Knopfler – What it is

Koka ärtorna enligt förpackningen. Mixa dem sedan till en slät puré.

Njut av din Bardolino. Jag älskar detta vin. Ett billigt bordsvin, jag vet, men det är så gott. I sällskap av tidernas gitarrmagiker så blir detta ytterligare en glädjens dag i köket.

Skär prosciutton mycket fint.  Blanda samman prosciutto, ärtpuré och 1 dl riven ost. Vänd ner ägget, salta, peppra och blanda noga.

Låt fyllningen vila i kylskåp i ca 2 timmar.

Dela på alla lasagneplattorna och kavla dem tunna om så behövs. Ca 1 mm är lagom. Skär 4 x 4 cm bitar av pastan och klicka på en liten kula av fyllningen på varje bit. Vik ihop pastan, tryck degkanterna så att det blir tätt och vrid lite för att få till en liten ”påse”.

Gör likadant med resterande fyllning och pasta.

Koka upp grönsaksbuljong. Koka tortellinin i ca 2 minuter och slå över pastan i ett durkslag.

Använd den tomma, heta kastrullen till att koka ihop vin och grädde. Lägg ner resten av parmesanosten, riv ner lite muskotnöt och smaka av med salt och peppar. Lägg ner tortellinin och vänd runt den så att den blir genomvarm. Servera med krispig ruccola! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar