Chicken green curry
Trots att jag och Elvis laddade hårt inför landskampen i tisdags gick det ju åt skogen. Det var ju riktigt illa. Dock åt vi god mat den dagen. (Som vanligt 😉 ) Thaimat från lokala restaurangen i all ära, men denna rätt är min variant på grön chilisoppa med kyckling och det är en riktig höjdare tycker vi! 🙂
2 strimlade kycklingbröstfiléer, skinn- och benfria
4 cm ingefära skalad och finfint riven
2 torkade kaffirlimeblad (finns i asiatiska mataffärer)
2 finhackade, lätt mosade gröna chilis
1 stor gul lök skuren i båtar
1 morot i tunna skivor
1 burk minimajs
1 rejäl näve koriander, fint strimlad
1,5 tsk socker
1 msk limejuice
1 msk fisksås
2,5 dl kokosmjölk
I kockens glas: Singha (nr 1428)
I kockens öra: Chris Isaak – Graduation day
Värm upp kokosmjölken i en wok eller en sautépanna. Tillsätt riven ingefära, mosade chilis, kaffirlimebladen och nästan all koriander. Koka upp det hela.
Tillsätt strimlad kyckling, skivad morot och löken. Låt sjuda tills kycklingen är helt klar cirka 8 minuter.
Vänd ner limejuicen, sockret och fisksåsen och smaka av. Vänd ner minimajs och garnera med resterande koriander och servera direkt.
Det går utmärkt att servera detta som en soppa, men även en skål ris fungerar utmärkt vid sidan av. Smaklig spis kära vänner!
God dryck finner ni på bokbloggen. Väl mött där!
//Frederik
Kristin
Men så söt liten blågul kille =)
Soppan måste jag prova, verkar jättegod. Jag vill tipsa om att jag köpte torkade kaffirlimeblad på Coop.
frederik
Hej Kristin, visst e han cool!
Toppen, kaffirlime på coop, då vet jag det. 🙂
Må fint!
//Frederik