Följande kan man läsa om denna magiskt goda korvkringla;
Färsk fläskkorv ”salsiccia” används flitigt i många regioner i Italien. På den svenska marknaden finns olika sorter, mer eller mindre äkta. Salsiccia luganega är den smalare varianten och mycket uppskattad bl.a. i Ligurien eller Sardinien. Den kan med fördel grillas och läggas i grytor, alternativt tar man ut själva köttet och använder det som köttfärs i pastarätter.
Personligen tycker jag verkligen att det bästa sättet att tillaga denna korv är genom att grilla den hel. Två spett sätts igenom korven i form av ett kryss. Då är den enkel att vända. Servera den grillade salsiccian med lantbröd som doppas i olivolja och rödvinsvinäger samt en finfin sallad med rucola, rödlök, tomater och massa annat gott ni finner hos grönsakshandlaren. Stoooor italiensk korvglädje! 🙂
Väl mött på bokbloggen vänner.
Rösta på Lyxlagat på Matbloggspriset om ni har lust. Instruktioner finns här>>
Salsiccia är ju jättegott, tyvärr är inte min sambo av samma åsikt så det blir inte så mycket av den varan här hemma.
Nämen, hur kan stackars sambon inte tycka om salsiccia..? Eller stackars dig kanske man ska säga. 🙂 Du får helt enkelt köra Italian fridays själv framöver…
//F
Frederik!
Your the best!
Hej Anna,
Bugar och bockar allra djupast! 😉
//F