Bresaola & Trattisar hand i hand

Pasta med trattis och bresaola blogg

Det har varit mycket pasta på sistone både hemma och på bloggen. Nog för att jag älskar pasta, men jag ska ändra på saken, det lovar jag. Jag har en förkärlek till just pasta när det gäller mat som måste gå lite snabbare än vad jag egentligen vill. Dagens recept är dock ganska rejält vilket jag ju gillar. Många ingredienser och mycket pill… Haha..

Jag har haft det rörigt, men saker och ting börjar styras upp riktigt bra och snart är min femte bok Lyxlagat nr 5 färdigskriven och inlämnad till förlaget. Det kommer att kännas skönt att få avsluta det kapitlet och fokusera på nästa mål i livet. Herrejisses, fem böcker… 🙂

Ny dator har jag införskaffat för löjligt mycket pengar. (Hur kan det vara så dyrt med Mac? Det är iof högsta klass och snyggast design på grejjerna, men ändå…)

bokbloggen skrivs det om skumpa, här skrivs det om bresaola och trattisar. Glädje! 🙂

Spaghetti bresaola med trattkantareller och grönt

2 potioner

Spaghetti för 2
100 g bresaola
100 g haricots vert
100 g gröna ärtor
1 näve färska trattkantareller
100 g lagrad pecorino
1 citron
1 solovitlök
1/4 purjolök
1/2 dl vitt vin
1/2 dl olivolja
Salt & svartpeppar
I kockens glas: La Froscà 2008 (nr 94417)
I kockens öra: F. Emigli – Una Pietra Sopra

Börja med purjolöken. Dela den, ansa och skölj den väl. Skär den sedan i centimeterstora bitar. Hetta upp 1/2 dl olivolja i en liten såskastrull. Fräs purjolöken när oljan blivit ganska varm. Slå på vinet och dra ned värmen så att det sjuder lätt. Låt puttra i 20 minuter eller tills vätskan kokat bort.

Koka upp vatten till pastan. Tillsätt salt efter uppkok och koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Häll sedan över purjon, vinet och oljan i en het stekpanna och tillsätt en pressad solovitlök och trattkantarellerna. Fräs två-tre minuter. Vänd därefter ned haricots vert och ärtor.

Skär pecorinon i små tärningar och vänd ner dem i pannan. Klipp bresaola i små strimlor och vänd ner även dem. Pressa hela citronen över det underbart goda i stekpannan. Inga kärnor, men all saft ska sannerligen i. 🙂

Salta lätt och peppra rejält.

Häll av vattnet från pastan, men spara 1/2 dl och häll det i stekpannan. Vänd även ner pastan i stekpannan och vänd runt.

Glatt äro livet i ett kök!

//Frederik

Du kanske också gillar