Barderad Torsk
Tjenamorsning medborgare. Idag tänkte jag kort och gott bjuda er på ett finfint recept. Har ni inte testat tidigare s gör det nu. Magiskt gott! 🙂
BARDERAD TORSK MED ÖRT & CITRON
4 portioner
700 g torskfilé
80 g lufttorkad skinka av högsta klass
1 litet knippe bladpersilja
5 kvistar färsk salvia
2 kvistar rosmarin
2 citroner
Olivolja
Havsalt & vitpeppar
Ekologiskt ströbröd
Serveras med ugnsbakad klyftpotatis & en krispig grönsallad
Finhacka bladen från persiljan, rosmarinen och salvian.
Skär fisken i bitar om cirka 100 gram. Lägg bitarna bredvid varandra i en ugnsfast form och salta och peppra runt om. Pressa över riktigt rikligt med citronsaft, droppa över lite olivolja och strö över hackade örter. Spara lite till garnityr.
Täck med plastfilm. Låt marinera i 45 minuter i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 200°C och skrubba era potatisar. Klyfta dem och lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Ringla över olivolja. Strö över flingsalt och sätt plåten i ugnens nedre del.
Häll upp ströbröd på ett fat och vänd torskbitarna så att de täcks väl med ströbröd. Rulla därefter in dem i skinkskivor och vänd dem i citronmarinaden så att de blir blöta. Lägg tillbaka bitarna i ugnsformen.
När potatisarna varit inne i cirka 20 minuter ställs fiskformen in ovanför. Låt gå i 15 minuter eller tills fiskens innertemperatur ligger på 50°C och potatisarna är klara.
Servera maten rykande het med en pepprig grönsallad en kall höstdag. Skeda fisken med från fiskformen och pressa över ytterligare lite citronsaft.
Läckert som tusan!
Jenny
Men hjälp vad gott det lät! MÅSTE laga snarast, tack för inspirationen!