Krämig sill med sikrom & räkor
Jag tänkte återigen slå ett slag för den kommande påsken och det absolut viktigaste på alla bord vid svensk högtid, nämligen sillen. Jag älskar sill i alla former, helt otroligt, underbart gott! Här kommer ytterligare en variant med sikrom. Njut! Glad påsk förresten, jag drar ”till skogs” över helgen och där finns det inte ens täckning för en vanlig mobiltelefon, så något surfande lär det inte bli, haha! 🙂
Krämig sill med sikrom
1 burk abbas inläggningssill
1/2 gul lök
1 dl crème fraiche lätt
1/2 dl majonäs
1 litet knippe finhackad dill
1 litet knippe finhackad gräslök
1 msk sikrom
1/2 citron
10 skalade, hackade räkor
I kockens glas: Half n’ half (Guinness Extra Stout (nr 1561) & Arton56 (nr 11427))
I kockens öra: Jan Johansson – Polska efter Höök Olle
Finhacka den gula löken och nlanda samman alla ingridienser förutom sill och räkor. Smaka av.
Skölj sillfiléerna och torka av dem. Skär dem i munsbitar och vänd mycket varsamt ner dem i röran.
Häll över glädjen i en burk med ett tätslutande lock och låt stå i kylskåp i 2 dygn.
Vid servering, vänd ner pressad citron och hackade räkor. Servera med kokt färskpotatis och knäckebröd. Så där ja!!!
Vill ni göra en inlagd sill finner ni receptet här. För en rödbetssill och en senapssill, klicka här…
Nu är det dags för en sista snapsvisa (när ingen hör) på bokbloggen. Vi ses där!
//Frederik
Martina
Sillen är ju självklart på påsken, får nog ta mig i kragen och göra några egna sorter också. Glad Påsk på dig!
lyxlagat
Hej Martina, blev det några sillar? Hoppas du fick en välsmakande påsk hur som helst!
Må gott,
//F