Uteköket del 1

God fortsättning i solskenet vänner, hoppas ni alla haft en riktigt fin påsk. Det har sannerligen jag. Skärtorsdagen var en familjedag här i stugan med min mors födelsedags att firas och på fredagen packade jag, Marie & Elvis in oss i bilen och for norrut. Marie har ett gammalt familjelandställe strax söder om Sveg som går under namnet ”Piggen” och där samlades vi tillsammans med Maries släkt. Piggen är ett sånt där ställe där man inte kan göra mycket annat än att bara vara och det är ju en perfekt sysselsättning med familjen.

Nu är vi dock hemma i Svinninge igen och njuter av den underbara solen som lyser på oss. Jag har nog nämnt att jag håller på med ett utekök och jag tänkte idag att jag kunde visa lite vad jag håller på med…

Vi har en uteplats nedanför huset, men jag ville inte ta upp golvyta där så jag har byggt en platå vid sidan av uteplatsen av vind/vädertåligt tryckat virke. (bild 1) Som förvaring har jag valt att leta fram en fin gammal träback. Där förvarar jag kol och tändvätska osv. Tänk på att lägga kol och flis i platspåse så att det inte blir blött. (bild 2)

En papperskorg är grymt viktigt i ett kök så klart och eftersom vi är utomhus och inte vill locka till oss onödigt mycket insekter eller smådjur så är det bra med en tunna med lock. (bild 3) För förvaring av kryddor och verktyg köpte jag några plastlådor med tätslutande lock. Det håller både ohyra och fukt borta. (bild 4)

Jag tänkte inte införskaffa ett kylskåp ännu, men tills vidare fingerar en kylväska utmärkt för både dryck och råvaror. Några kylklampar så är det klart! (bild 5) Gott om krokar är ett måste. Slängen (handuken), grilltång, halster, måttsatser, grillgafflar och en hel del annat är bra att kunna hänga upp. (bild 6)

Jag bygger på så mycket jag bara kan och återkommer med en andra del om uteköket under veckan. Ta hand om er så länge och njut av det magiska vädret!

På bokbloggen är det sill och snaps som gäller.

//Frederik

Du kanske också gillar

 1. Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com

  Lite svårt att e på bilderna hur det ser ut men åh vad härligt med ett utekök, det ska jag också önska mig när vi flyttar till vårt nya hus.

  Mrs G

 2. lyxlagat

  Hej Mrs G, visst är det svårt att se exakt hur det ser ut på bilderna, men det är liksom själva idén att bygga upp spänning och momentum innan det färdiga mästerverket skådas i sin fulla prakt! Hahaha! 🙂 Fler bilder kommer allt eftersom det blir klart. Ha det fint!
  //F

 3. Uteköket del 2 | Lyxlagat

  […] för att skriva ytterligare några rader om mitt lilla hobbyprojekt här hemma. Uteköket… (del 1 kan ni läsa här) Som diskho i mitt utekök har jag valt en zinkhink (bild 1) där jag slagit några hål i botten. […]

 4. Uteköket del 3 av 3 | Lyxlagat

  […] hyllplan för lite avlastningsyta osv. Diskhon har jag visat tidigare i mina inlägg om uteköket. Här finner ni del 1 och del 2 […]