Chiligrillad ananas & kassler
Grillens tid är kommen. Första året på båten grillade vi varje dag eftersom jag inte hunnit få klart köket. Andra sommaren blev det lite mindre grillat, kanske som en reaktion på det överdrivna 2006. 🙂 Nu är iallafall suget här och grillen kommer att användas frekvent hela sommaren.
Min fru Marie stod för receptet denna underbara sommardag;
Chiligrillad ananas & kassler med krispig sallad och keso
4 portioner
1 ananas
500 g kassler
200 g ruccola
3 tomater
150 g sockerärtor
2 avokado
1 rödlök
1 ask chilikeso
1 citron
Olivolja
Salt & peppar
Glaze
2 msk het chilisås
1 msk sockerfri ketchup
2 msk japansk soja
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 msk ljus sirap
Tänd grillen och njut av sommarens absolut bästa öl Mariestads Prima Lager.
Blanda alla ingridienser till glazen.
Skär bort skalet på ananasen och skiva den i 1 cm tjocka skivor. Skiva kasslern på samma sätt.
Skölj ruccolan, tärna tomater, skala, kärna ur och tärna avokado, och blanda allt tillsammans med sockerärtorna och skivad rödlök. Droppa över lite olivolja och pressad citron. Salta och peppra och vänd runt ytterst försiktigt så att inte avokadon mosas.
Pensla glaze på ananasen och kasslern och grilla på het grill ca 3-4 minuter på varje sida. Fortsätt pensla under tiden om det ser ut att behövas.
Servera denna underbart karibiendoftande sommarmiddag tillsammans med chilikeso, en baguette och en kall öl. Fantastiskt!
//FZ
Anna
oj, den här har jag missat 🙂 ska absolut prova denna grillrätt till helgen!