Krämig sikromssill och galet god pils
Hej på er glada midsommarvibrerande medborgare. Nu är det inte långt kvar tills familjer och vänner samlas på landet eller i skärgården eller släktgården för att springa ut och in med maten mellan regnskurar och strålande sol. Jag älskar midsommar och allt tokeri kring det hela.
Vi ska som vanligt ut till Bastuholmen där far min bor. Imorgon bitti kastar vi loss och drar dit med Lillbåten fylld av sillar, goda ölsorter, en och annan snaps och ett underbart glatt humör på oss alla tre.
Idag kommer ett finfint recept på en god sill som passar som handsken på bordet och till det presenteras några av systemboloagets sommarnyheter. Några är tillfälliga så slå till fort innan de försvinner ur sortimentet igen… 🙂
På bokbloggen kan man idag läsa om Midsommarsnapsen, vad annars..?
Mohawk Extra India Pale Ale (nr 1419)
Nøgne Ø Imperial Dunkel Wit (nr 11774)
Krämig sill med sikrom
1 burk abbas inläggningssill
1/2 gul lök
1 dl crème fraiche lätt
1/2 dl majonäs
1 litet knippe finhackad dill
1 litet knippe finhackad gräslök
1 msk sikrom
1/2 citron
10 skalade, hackade räkor till servering
I kockens glas: Half n’ half (Guinness Extra Stout (nr 1561) & Arton56 (nr 11427))
I kockens öra: Jan Johansson – Polska efter Höök Olle
Finhacka den gula löken och blanda samman alla ingridienser förutom sill och räkor. Smaka av.
Skölj sillfiléerna och torka av dem. Skär dem i munsbitar och vänd mycket varsamt ner dem i röran.
Häll över glädjen i en burk med ett tätslutande lock och låt stå i kylskåp i 1-2 dygn.
Vid servering, vänd ner pressad citron och hackade räkor. Servera med kokt färskpotatis och knäckebröd. Så där ja!!!
//Frederik
Tobbe
Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken… http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag…