Vitlökspasta med musslor och körsbärstomater

Vitlökspasta med musslor och körsbärstomater

Jag och Marie jobbar hårt på att tömma skafferi och frys just nu. Gillar att tömma allt lite då och då för att sen införskaffa nya glädjeämnen att fylla skafferiet med.

Nu börjar det dock tryta väldigt i lådorna. Detta lyckades jag dock skrapa ihop till en riktigt god middag.

Vitlökspasta med musslor och körsbärstomater

4 portioner

Fullkornspasta till fyra
2 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré
3 msk vitt vin
1/2 kruka basilika
225 g musslor på burk
1 burk konserverade körsbärstomater
1 citron
1/2 dl riven parmesan
Salt och peppar
Olivolja

I kockens glas – En fin chardonnay skulle sitta fint. Typ Casillero del Diablo (nr 2075)
I kockens öra – Chris Isaak – Baby did a bad bad thing

Koka pastan enligt paketets anvisningar. Skala en vitlöksklyfta och låt den koka med pastan.

När pastan har fem minuter kvar så hetta upp en stekpanna med olivolja. Skala och skiva den andra vitlöksklyftan mycket fint. Fräs den hastigt i oljan tillsammans med tomatpurén. (Vitlöken får inte bli bränd)

Slå av vattnet från musslorna och lägg musslorna i stekpannan. Fräs i 1 minut. Häll i vinet och fräs hastigt. Slå på körsbärstomaterna från burk och tillsätt även några matskedar av såsen som de ligger i. Riv ner basilikan och låt sjuda medan ni slår av vattnet från pastan. Plocka upp den kokta vitlöksklyftan, mosa den och blanda ner i tomatkoket.

Pressa ca 1/2 citron i såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Häll såsen över pastan och servera i en stor kastrull på bordet. Gästerna får själva riva över parmesan.

Smaklig måltid gott folk.

//Frederik

Du kanske också gillar