Båttur & Charkuterier

Nyinflyttade ute på landet har vi med glädje äntligen börjat styra upp allt kring Lillbåten som givetvis flyttar med oss och inom kort ska få bjuda oss på en magisk sommarsemester. Första somriga båtturen gick från Djurgården hem till min far ute i skärgården där båten ligger och vilar nu. Snart ska hon få lägga sig på sin nya fina plats några hundra meter nedanför vårt nya hus.

Kika in på min bokblogg där den passande boken Sill & Snaps kikas i denna vecka. Ljuvligt!

I torsdags hade jag Svd här på besök för en intervjuliknande middag där min senaste bok Lyxlagat på grillen pratades om. Här kommer vad jag bjöd på som givetvis också finns i boken:

Charkens Bästa med Surkål

4 portioner

8 olika härligt smakrika korvar, nöt, fläsk, lamm, vad ni vill!
4 skivor gott kött, jag valde bogbladskotletter
150 g sidfläsk i bit
900 g surkål på burk
1 gul lök
3 röda äpplen
Olivolja
Serveras med kockens bästa potatismos.
I kockens glas: Nils Oscar Buffé
I kockens öra: Cornelis Vressewjk – Saskia

God pils för den torra strupen och ännu godare musik för öronen. Sommarnjutning är en stor, stor upplevelse.

Gör först och främst ett gott potatismos som hålles varmt tills servering. Krydda sedan köttbitarna med salt och peppar och ringla lite olja över bytet ni fick med er från charken.

Tänd grillen och börja fixa med den underbart goda surkålen.

Låt surkålen rinna av i ett durkslag. Skär under tiden bort svålen på fläsket. Skär fläsket och äpplena i tärningar 1 x 1 centimeter. Skala och riv den gula löken.

Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och bryn fläskbitarna. Lägg sedan ner äppeltärningar och den gula rivna löken. Låt fräsa några minuter och vänd sedan ned surkålen. Vänd runt på hög värme i en minut eller två så att kålen värms upp och dra sedan ned värmen till låg. Täck med lock och låt hela härligheten njuta för sig själv under tiden ni tar hand om grillningen.

Grilla köttbitarna och korvarna tills de är perfekta. Ojojoj…

Servera allt som på bilden där folk plockar vad de vill ha från en stor bricka. Givetvis en tysk pilsner i glasen och gärna en glad sol som värmer nacken.

Du kanske också gillar