Nudel- och Grapefruktsallad
God fredag mina kära vänner,
Hur har torsdagen varit? Min var hetsig men bra. Jag stressar något för att färdigställa bok nummer tre i serien Lyxlagat. Deadline är sista september så det börjar brinna i knutarna… Vid klockan 14 igår så bar det av till restaurang KGB där en hetsig eftermiddag började som senare avslutades på Öl och Whiskymässan. Läs om den eftermiddagen på Grenadinebloggen>>
Idag är en ny dag och jag ska till studion om några timmar. Nya konstverk i musikens tjänst skall skapas! Därefter ska jag och min lille Elvis hänga i soffan och gosa. Kvällen ska spenderas i skutans lugnaste vrå med ett gpott glas vin och en helt tom agenda. Bara mysa, äta gott och slappa. Skönt.
Ibland behövs det mat som verkligen bjuder på friskhet, glädje och vitaminer. Är den dessutom overkligt god så är det bara att gratulera. God mat ikväll kära vänner!
Nudel- och räksallad med grapefrukt
4 portioner
250g sobanudlar eller glasnudlar
1 kg räkor med skal
2 grapefrukt
1 citron
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor
2 avokado
50 g blandad sallad
4 msk sesamfrön
1 msk färsk riven ingefära
1 solovitlök
1,5 msk sesamolja
1,5 msk japansk soja
1,5 msk Mirin (risvinäger)
I kockens glas: Asahi Super Dry (nr 1556)
I kockens öra: Jerry Williams – Come on, Come on
Ett utsökt öl och en helt magiskt bra Jerka. Vår svenske konung!!
Skala alla räkor och låt vila övertäckta i kylen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Passa den noga då det går fort mot slutet av rostningen.
Skala grape och filéea dem varsamt. Man vill inte ha med ngn hinna alls. Skölj och dela rädisorna, skiva salladslöken fint. Dela avokadon i stora bitar och pressa över lite citron.
Skölj salladen och skär den fint. Torka den gärna i en salladsslunga. Kunglig pryl som kallas Ingrid!
Gör en dressing genom att skala och riva vitlöken och ingefäran finfint. Blanda godiset med sesamolja, soja och mirin.
Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.
Blanda nudlar med dressing, vänd ner de övriga ingridienserna (glöm inte räkorna i kylen) och strö sedan över de rostade sesamfröna. Overklig glädje!!
//Frederik
Dennis
Fräsch sallad. Perfekt lunch. – vardagslyx