Peanut Butter Chicken

God fredag vänner,

Här är det ett löjligt tempo för att vara första veckan, det måste jag säga. Jag har korrat klart två böcker och gjort ett reportage. Har dessutom hunnit teckna en del till kommande barnroman och haft möten ang Eskobar och andra kul grejjer. Lagom… Hahah!! Nu tänkte jag faktiskt hämta barnen snart coh fixa fredagsmyset, men innan dess vill jag önska er en riktigt god helg med denna måltid, njutning utlovas!!! 🙂

bbq, chicken, grillad, kyckling, peanut butter, jordnötssmör. frederik zäll, lyxlagat

PEANUT BUTTER CHICKEN BREAST

4 portioner

4 kycklingbröst, med skinnet kvar
4 skivor bacon
1 gul lök
½ solovitlök
4 kvistar färsk oregano
3 dl Sweet Baby Ray’s Vidalia Onion BBQ Sauce
2 dl Creamy Peanut Butter
2 msk rödvinsvinäger
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gurkmeja
Ris, kokt i grönsaksbuljong & lite gurkmeja

Sätt ugnen på 175°C.

Krydda kycklingbröstfiléerna med lite gurkmeja, salt och peppar runt om. Hetta upp olivolja i en gjutjärnspanna. Bryn kycklingbrösten hårt i olivolja på skinnsidan och därefter hastigt på köttsidan. Finhacka oreganon och gnid in i kycklingarna. Linda en skiva bacon runt varje filé och fäst med tandpetare om så behövs. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform (eller folieform) och ställ åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Börja med att fräsa den gula löken i stekpannan, tillsätt lite olja om det behövs. Låt mjukna i cirka 3 minuter och tillsätt sedan vitlöken. Låt gå en minut och slå sedan på vinägern, barbequesåsen och jordnötssmöret. Vänd runt och se till att skrapa pannan så att små godbitar som fastnat inte missas. Låt den tjocka krämen gå på låg värme i 10 minuter.

Pensla den varma krämen över kycklingbrösten och baka av i ugnen i cirka 20 – 25 minuter tills innertemperaturen är 70°C.

Spä ut krämen med lite vatten till önskad tjocklek. Jag tycker det ska vara som en tjock och härlig BBQ-sås i konsistensen, men det gör ni som ni vill så klart. Smaka av med salt och peppar, men ät inte upp allt nu!

Servera kycklingbrösten med Peanut Butter BBQ Sauce, grönsaksbuljongkokt ris med majs och ärtor i. Gärna också ett gott majs/jalapeñobröd med cream cheese & lagrad cheddar vid sidan.

Helt löjligt gott kära vänner, smaklig måltid!

Du kanske också gillar