Grilla vidare!
God onsdag vänner,
Sorry att jag varit väck några dagar här. Det har varit en hel del roddande med tre olika böcker som har deadline och ska tryckas inom kort, därför har jag inte hunnit med ngt annat än korr, korr och korr… 🙂
Inte riktigt klar ännu faktiskt, men jag tänkte ändå att jag skulle dra iväg ett grilltips till er där ute. Glöm inte heller bort att grillarna ska användas året runt, det är hur mysigt som helst att grilla i vintertid, tro mig!!
4 portioner
1 Flankstek ca 800 g
1 citron, zest & saft
1 msk paprikapulver
1 msk flingsalt
2 tsk nymald svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
Blanda kryddorna med citronzesten. Gnid in köttbiten med rubben och låt dra i kylskåp i 4 timmar.
Tänd grillen tillsammans med en röklåda hickoryspån. När grillen är riktigt varm och det ryker rejält. Olja då in gallret och grilla köttbiten på direkt värme i cirka 4 – 6 minuter på varje sida beroende på köttbitens tjocklek.
När köttet uppnått en innertemperatur på 60°C har vi fått till en fin medium-rare köttbit.
Låt den vila i folie i tio minuter innan den trancheras i tunna, tunna skivor mot fibrerna.
Servera med en ljummen potatissallad eller varför inte grillade bakpotatisar. En god yoghurt med citronzest, olivolja, vitlök, gräslök och svartpeppar är enkelt, men ruskigt gott tillsammans med en rik och frodig sallad.
Löjligt glädjande!!!