Asiatisk touch på kvällens middag..?

En otroligt enkel och snabblagad rätt vill jag tipsa er om idag. När det är brådis, men man vägrar ge vika när det gäller smakupplevelser och njutning. Släng på lite bra musik, till exempel bandet The 5, 6, 7, 8s… Grymt coolt band!

Är det någon form av lill-lördag eller dylikt så kanske en Kirin Ichiban kan smaka. Älskar rätt öl till rätt mat!!

asiatisk middag, asiatisk dipsås, frederik zäll, lyxlagat

ASIATISK TOUCH PÅ KVÄLLENS MIDDAG

4 portioner

600 g blandfärs
sesamolja
sweet chili sauce
pressad vitlök
japansk soja
cayennepeppar
rapsolja
Dipsås:
japansk soja
sesamolja
mirin
Tillbehör:
sesamfrön
salladslök
babyspenat
böngroddar (konserverade går bra)

Gör en samling ganska små färsbiffar med blandfärs som smaksätts med sesamolja, sweet chili och vitlök. Krydda med soja och cayennepeppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och provstek en klick så att smakerna är riktigt bra. Stek biffarna klart i stekpannan eller i ugnen på 220°C i cirka 10 – 12 minuter. (Beroende på storleken)

Gör under tiden en dipsås på 1 dl soja, 1 msk sesamolja, 1/2 dl mirin (finns på hyllan bland asiatiska produkter).

Förbered sedan sesamfrön som rostas till fin färg i en torr stekpanna. Skär salladslök i fina slantar, skölj babyspenat, häll av en burk konserverade böngroddar och ställ sedan fram allt för sig på bordet. Sedan är det bara att plocka ihop en fin tallrik med de kryddiga biffarna, sesamfrön, salladslök, babyspenat, böngroddar och den goda dipsåsen. Lätt som tusan och makalöst gott!

//Frederik

Du kanske också gillar