Vad gör man i detta väder???

Ja, man bygger om! Vi har grävt upp hela tomten, ja precis hela tomten, för att dra in kommunalt vatten så det är en lervälling utan dess like där ute. Istället för att fixa och trixa med den blivande gräsmattan så blev det till att göra ngt inomhus. Sagt och gjort! Ett av rummen på nedre plan är inom kort ett grymt trevligt rum för spel och bus. Kidsen lär nog digga, hahah! 🙂

Grilla kan man dock alltid göra, oavsett väder. Jag brukar ofta se det lite som en utmaning att trots väder och vind, året runt, när det gäller just grillning. Jag lovar er att den helgrillade kycklingen eller bogsteken kommer att smaka overkligt bra efter matlagningen i regnet! 🙂 Receptet nedan är så klart från min grymma BBQ-bok – Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon.

hot, sour, beef, bbq, het, syrlig, stek, biff, grillad, helgrillad biff, american bbq, barbeque, frederik zäll

HOT & SOUR BEEF
Het & syrlig biff

4 portioner

900 g biff med kappa i bit
Hot & Sour Marinade:
2 salladslökar
2 msk muscovadosocker
1 tsk krossad chili, stark
2 tsk paprikapulver
0,75 dl japansk soja
0,5 dl rapsolja
saften av en lime
2 vitlöksklyftor
Serveras förslagsvis med:
Citrussalsa
Ugnsbakad klyftpotatis
Grillade majskolvar

Dela salladslökarna i mindre bitar, skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till marinaden i en matberedare och mixa slät.

Skölj och torka av köttet. Skär köttbiten i 3 stycken skivor, cirka 3 centimeter tjocka. Lägg dem i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Mojsa runt så att allt kött beblandar sig med den glädjande marinaden och förslut sedan påsarna. Låt ligga i kylskåpet över natten.

Tänd grillen och lägg även i 2 nävar hickoryspån i folie eller röklåda. När det börjar ryka rejält, dra ned värmen till medium och olja gallret.

Torka av köttet, men spara marinaden till pensling mot slutet av grillningen. Lägg köttet på direkt grillning, ovanför värmekällan och lägg locket på. Vänd efter fem minuter och låt gå ytterligare några minuter. Därefter flyttas köttbitarna till indirekt grillning och penslas med marinaden då och då. Grilla tills innertemperaturen uppnår cirka 56°C.

Låt köttet vila i bakplåtspapper i 15 minuter innan det skärs upp i tunna, tunna skivor.

Servera köttet med en grillade majskolvar, citrussalsa och klyftpotatis. Budweisers Honey-BBQ är en utmärkt sås till denna mycket välsmakande rätt!

Du kanske också gillar

  1. Ahmad

    Ja, det e4r ne5got visst med kakao.. Att det innehe5ller nyttigheter e4r ytertst uppskattat. Sedan finns det ju gott om folk som he4vdar att teobromin e4r beroendeframkallande. Att det kan vara df6dligt ff6r hundar och katter e4r ockse5 lite avskre4ckande Sje4lv e4r jag dock stort fan.

  2. Gatlinburg auto insurance quotes on-line

    Information is power and now I’m a !@#$ing dictator.

  3. car insurance

    I have recently started a web site, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

  4. http://www.reevesquadruplets.com/

    It is rare for me to find something on the net that is as entertaining and intriguing as what you have got here. Your page is sweet, your graphics are great, and what’s more, you use reference that are relevant to what you’re talking about. You are definitely one in a million, man!

  5. http://lapiluleduweekend.men/

    X-nobe disse:Vader Porque tanta implicância com o cockpit do T-50, procure fotos do cockpit do F-22 no Google, é um dos cockpit mais veios que tem, sem contar que o cockpit do T-50 ainda será atualizado e ficara parecido com o do SU-35. Alem do mais, compare o cockpit de teste do F-35, com o que será empregado nele quando entrar em operação. Cockpit de teste é tudo feio mesmo. Abraço.