Corn & Potato Mash

Tja tja, Jag är åter hemma med sjukt barn, stackars liten!!! Inte stackars mig… Stackars Elvis alltså! 🙂 Jag tänker att det är bra att det sker nu så vi alla kan vara friska när vi går på semester på måndag. Hoppas jag…

Idag tänkte jag att jag skulle ge er ett tips på en otroligt god rätt att servera tillsammans med en grillad köttbit eller en rejäl fisk. Amerikanskt, läckert, overkligt välsmakande, själavärmande och livsnjutande!!! Hahah! Receptet är från min senaste bok BBQ – Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon.

corn and potato mash, lyxlagat, bbq, frederik zäll

CORN & POTATO MASH
Majs- & Potatismos

4 portioner

3 majskolvar
800 g potatis
4 msk smör
1 dl grädde
olivolja
Flingsalt & svartpeppar

Tänd grillen och ställ dit er röklåda med hickoryspån. Invänta rejäl rök och dra sedan ned värmen till medel. Olja majskolvarna och grilla dem gyllene under lock på direkt värme. Vänd dem ofta. När majsen är grillad och klar, låt den svalna och skär sedan bort alla korn längs med kolven med en vass kniv.

De söta goda kornen sparas till senare, de skalade kolvarna läggs i en stor kastrull tillsammans med skalade potatisar. Fyll på med vatten så att kolvar och potatis täcks väl, salta och koka upp. Låt sjuda tills potatisen är helt mjuk. Häll av vattnet och släng kolvarna.

Stampa potatisarna med en potatisstomp och vispa i grädden och smöret. Vänd till sist ned de grillade majskornen och smaka av med salt och svartpeppar.

Vill man ta i ytterligare lite så är det väldigt gott att riva i lite cheddar i moset. Servera härligheten med en grillad köttbit eller varför inte en sea bream eller ngt liknande!

Du kanske också gillar